Wpis z mikrobloga

RZECZY, KTÓRE MOGŁEM ZROBIĆ WCZEŚNIEJ

W tym wątku piszemy o rzeczach, które mogliśmy zrobić w życiu wcześniej, ale byliśmy głupi i nie wiedzieliśmy, albo po prostu byliśmy leniwi lub rozproszeni innymi rzeczami.

Ja zaczynam

Mogłem wcześniej zająć się dietetyką, Właściwe odżywianie jest bagatelizowane przez każdego kogo znam. Jak pchasz się w cukier, to pchasz się w problemy.

Co mogłeś zrobić wcześniej?

#glupiewykopowezabawy #pytanie
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Wypoks glupia rozkmina. Mysl o tym co chcesz zrobic i wal w to teraz. . Po co tracic czas na bym. Rob. Inaczej za kilka lat ponownie bedziesz moglem rozkminy robil. Nie kumam bym temaciarzy
  • Odpowiedz
@Wypoks: zacząć regularnie uprawiać sport, chociaż w moim przypadku od dzieciaka do wieku 20+ regularnie jeździłem na rowerze dla przyjemności.
Później coraz rzadziej, aż przestałem całkiem z braku czasu i z braku porządnego roweru.
Mam teraz lat 30+, kupiłem porządny rower, który sprawia mi dużą radość z jazdy i jakbym miał czas to jeździłbym na nim codziennie. Tak to jeżdżę tylko w weekendy do 100 km.
Nastąpiła redukcja masy, wzrost
  • Odpowiedz
@Wypoks:
1. Za późno zabrałam się za zdrowe odżywianie i regularny sport.
2. Za późno zaczęłam przykładać się do nauki języków.
3. Za późno wykreśliłam niektórych ludzi z życia.
  • Odpowiedz
@Wypoks: wcześnie zacząłbym robić roaming, nie wiedziałem, że to takie fajne. Dopiero jak Unia pozmieniała prawo, że roaming jest już w każdym kraju to wszedłem w to all in, pyszna sprawa
  • Odpowiedz
  • 0
zacząć traktować ludzi tak jak na to zasłużą a nie dawać cały czas drugich szans.

@Siekany: To jest dobre. Dodam od siebie, że trzeba uczyć ludzi, jak mają Cię traktować. Oni tego nie wiedzą i często irytują. Próbują wejść na głowę i testują.
  • Odpowiedz
@Wypoks: co w łapki wpadnie, bardzo dużo uniwersum 40k czytałem, historycznych, sci-fi albo fantasy, biografie i kroniki.
Tak na szybko z poważniejszych to ci mogę polecić kongo - opowieść o zrujnowanym kraju, albo chiny portret cywilizacji, z fantasy moja ulubione to księga nowego słońca albo diuna bodajże wszystkie 8 części i jeszcze Legendy Diuny z czasów dżihadu butleriańskiego
Czytanie traktuje jako obcowanie z językiem żeby nie stać się kompletnym analfabetom,
  • Odpowiedz