Wpis z mikrobloga

Nie ma wspanialszego uczucia, jak przychodzisz do domu, odbierając dziecko z przedszkola, a Twoja żona właśnie wróciła z pracy i razem we trójkę gotujecie obiad, bawicie się ʕʔ To jest odpowiedzialność, dorosłość i sens życia. Współczuje ludziom, którzy nie chcą się na taką przyszłość pisać. Nie wiecie co tracicie, a tracicie wszystko. Mówię Wam że warto, żadne gry i inne imprezy mi tego w przeszłości nie zastąpiły, to najwspanialsze uczucie na świecie, więc rozmnażajcie się! #dzieci #zwiazki
  • 31
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 58
@HoroLive czasami są dni gdzie człowiek chce po prostu odpocząć w ciszy a nie bawić się czy pilnować kogoś.
To że mi się super jeździ mercedesem to nie oznacza, że mam wmawiać ludziom, że Mercedes jest super i to jest auto a nie jakieś Audi ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
czasami są dni gdzie człowiek chce po prostu odpocząć w ciszy a nie bawić się czy pilnować kogoś.

@iquiet: no są, oczywiście. Tylko wszystki jest do rozwiązania. Dziecko ma zazwyczaj dwoje rodziców, więc można pogadać, że wtedy jedno się dziećmi zajmuje, żeby drugie mogło odpocząć.
  • Odpowiedz
To że mi się super jeździ mercedesem to nie oznacza, że mam wmawiać ludziom, że Mercedes jest super i to jest auto a nie jakieś Aud

@iquiet: ale możesz im powiedzieć, że lepiej się jeździ samochodem niż idzie pieszo w deszczu
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@HoroLive nie ma wspanialszego uczucia, jak wracasz do domu po pracy, masz ciszę, spokój, nikt nie krzyczy, nic nie trzeba, siadasz z herbatą na kanapie obok ukochanej osoby, kot przeciąga się leniwie na słońcu a wy - we dwoje - decydujecie, co zjecie i kiedy. Można spontanicznie iść na spacer, odpalić film, poczytać książkę, poleżeć w wannie, nie tłumacząc się nikomu. Można pobyć razem. Albo osobno. To jest wolność, świadomy wybór
  • Odpowiedz
@HoroLive dziś jak wrócę do domu to będę grała w simsy. Do tego wleca chiperki i winko. Jutro praca zdalna wiec rozpoczynam weekend już dziś. Coś pięknego i to jest życie a nie jakieś gotowanie z kaszojadem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@HoroLive rozumiem że każdy może mieć inną perspektywę na to co jest szczęściem. Także życzę Ci szczęścia i radości jakiego potrzebujesz a ja będę uskuteczniać moją wizję szczęścia dla mnie po mojemu.
  • Odpowiedz
@HoroLive: Nikt nie ma obowiązku wpisanego w dowód aby poprawiać dzietność w kartonowym (czy jakimś innym) kraju. Jeśli wziąłeś sobie to za punkt honoru to chwała Ci za to ale nie potępiaj wyborów innych bo za kogoś życia nie przeżyjesz. Jakby to wyglądało jak ktoś by napisał, że baba i tak cię walnie w rogi a dziecko wyjedzie i będzie miało cię gdzieś? No chyba nie bardzo
  • Odpowiedz
Współczuje ludziom, którzy nie chcą się na taką przyszłość pisać. Nie wiecie co tracicie, a tracicie wszystko. Mówię Wam że warto,

@HoroLive: A co powiesz ludziom, którzy chcieliby takie coś stworzyć, ale się nie nadają, bo są np. zbyt brzydcy albo zbyt mało dynamiczni aby jakakolwiek kobiete, sobą zainteresować?
  • Odpowiedz