Aktywne Wpisy

#jedzenie71 #wroclaw
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
Nie cała gastronomia zamieniła się w patologię.
Miałem ostatnio okazję zjeść jeden z najlepszych kebabów w moim źyciu. Z karkówki. Teoretycznie pół kilowy, realnie znacznie cięższy. W mięciutkiej bułce z sezamem, a nie takiej przeciętnej z selgrosa czy hambexu.
Był na tyle duży, że dla odmiany musiałem sobie pomagać sztućcami - sama gęba nie wystarczyła.
Był na tyle duży, że nie dałem rady zjeść go w całości, co rzadko mi
źródło: IMG_20250809_185743__01
Pobierz
PodniebnyMurzyn +212

@filippo-maldini To ich nie zabijaj, nikt ci nie każe. ¯_(ツ)_/¯
Zresztą nikt tu dzieci nie zabiją i aborcja na życzenie nie dotyczy dzieci, które mogłyby w jakikolwiek sposób samodzielnie przeżyć poza łonem matki.
Co więcej śmiem twierdzić, że również mega szkodliwa jest dla kobiety, która jej nie chce sama ciąża. Tak psychicznie jak i fizycznie. Już nie wspominając o kosztach społecznych na
Komentarz usunięty przez moderatora
Pozwolisz na to? Bo to taka sama logika
Zresztą umówmy się, zakaz aborcji uderza tylko w biednych, których nie stać na zamówienie tabletek przez neta, albo wycieczkę do któregoś z krajów ościennych.
Ale prawacy się zawsze przejmują tymi biednymi I ich losem. xD
@Notrix: To co robisz Polaku patrioto? Płacisz podatki? nie bierzesz pod stołem, bo wiesz, poglądy to sobie można mieć. A potem okazuje się, że taki patriota okrada resztę np nie wystawiając faktury tylko biorąc gotówkę do ręki.
Gdybyśmy się cofnęli do 2015 roku, to przyznałbym
Komentarz usunięty przez moderatora
Prezydent może jedynie wetować, jak dla mnie to dobry hamulec na zapędy koalicji a w następnych wyborach będziemy mieli szansę wybrać coś innego niż popis, wtedy będę głośno agitował przeciwko nim, teraz niestety
20 miliardów dla deweloperów nigdy nie weszło, choć Tusk dwoił się i troił, żeby jakoś to przepchać. Nie weszło przede wszystkim dlatego, bo elektorat obecnych partii rządzących stawiał duży opór, więc się bali, że jak wprowadzą go na złość wyborcom, to w następnych wyborach robią "papa"
Właśnie tym się różnią wyznawcy od wyborców. Nawet tutaj na wykopie wielu deklarowało, że głosowało na obecną koalicje, ale jak ten projekt wejdzie,
@filippo-maldini Nom, to sobie policz ile trwa wyprodukowanie plemnika przez faceta, a ile ciąża u kobiety. I w ogóle jaki wkład ma facet podczas ciąży w rozwój tego dziecka (podpowiem, żaden). I jaki ta ciąża ma wpływ na organizm tejże kobiety (podpowiem, bardzo negatywny).
Więc to
@filippo-maldini A wkład podczas ciąży, która trwa tak pewnie z 50 tysięcy razy dłużej niż stosunek, przy którym doszło do zapłodnienia jest żaden. ¯_(ツ)_/¯
Więc sorry, ale nie. Nie facet ponosi koszty ciąży, więc niespecjalnie ma prawo sobie rościć co zrobić z tą ciążą.