Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@fraciu PiS jedyne co zrobiło to "będziemy budować elektrownie!" i nic. Aktualnie już są podpisywane umowy z wykonawcami i pod wykonawcami w tym przykaz że w większości mają to być firmy z Polski - co po ostatnich ogłoszeniach które firmy będą się czym zajmować - działa.
A co najważniejsze - ukrócił niewyobrażalne w historii Polski złodziejstwo z budżetu Państwa.
  • Odpowiedz
@gasu_kurobikari: wręcz przeciwnie, to jest bardzo dobry argument by odpowiedzieć na pytanie, czemu nie skorygowali jeszcze niektórych wadliwych ustaw. Bardzo dobrze, że póki co nie trwonią czasu na czcze czytania. Jeśli prezydent się zmieni, to z pewnością będzie priorytetem tego rządu. A jeśli nie zrobią, to zostaną pogonieni w 2027. To chyba dobry deal, nie? A na pewno lepszy, niż świadoma kontynuacja tego statusu quo, który panuje teraz. Dajmy im
  • Odpowiedz
  • 0
@Marval tu nie nie zgodzę, taka akcja trwa, i PiS ją zaczol. To po prostu wszystko trwa. myślę że tu akurat się wszycy zgadzają i inwestycja będzie kontynuowana. Chodź na początku kadencji te zawirowania były dziwne.

Czasem żeby postawić i wytyczyć gdzie postawić wiatę przystankową, trwa dwa lata ....
  • Odpowiedz
  • 0
@Marval nie było to już w 2022? Już wtedy chyba wskazali USA, za wykonawcę. A prędzej coś tam Pinokio bredził koło 2020.
Ten projekt tak naprawdę ciągnie się od lat 00, xD
  • Odpowiedz
  • 0
@fraciu 2017-2022 szukali będzie by ją postawić, w Październiku 2022 pokazali że tu będziemy budować.
"Po wyborze lokalizacji rozpoczęto szczegółowe przygotowania, w tym uzyskanie pozwoleń środowiskowych i budowlanych. W grudniu 2022 roku wydano decyzję środowiskową, a w lipcu 2023 roku Generalny Dyrektor Ochrony Środowiska zatwierdził raport o oddziaływaniu na środowisko. Proces ten zakończył się rozpoczęciem budowy 28 marca 2025 roku, kiedy to wbito pierwszą łopatę w Lubiatowie-Kopalinie."
  • Odpowiedz
  • 2
@fraciu tak, ale pod koniec kadencji stwierdzili ze może chociaż wybiorą lokalizację bo już 5 lat szukali, mając już listę potencjalnych miejsc gotową (nie szukali od zera). Do tego wybrali lokalizację która miała już porobione wstępne badania środowiskowe przed 2017. Przy okazji przewalili tyle kasy, że było by już na pół elektrowni.
Z takich smaczków które Tusk poprawił jeszcze po Pisowcach:
Rozdzielenie funkcji ministra sprawiedliwości i prokuratora generalnego
Przywrócenie egzaminu z
  • Odpowiedz
@gram_w_mahjonga: zabijanie dzieci jest mega szkodliwe. Nie sądzisz? Według ustawy lewicy puszczalska nastolatka będzie mogła zabić dziecko bez zgody ojca, mimo że równie dobrze może oddać do adopcji i dać mu szansę na życie w rodzinie adopcyjnej. Albo może ojciec by się tym dzieckiem zajął? Wtedy ona też może zrzec się praw.
  • Odpowiedz
zabijanie dzieci jest mega szkodliwe. Nie sądzisz? Według ustawy lewicy puszczalska nastolatka będzie mogła zabić dziecko bez zgody ojca, mimo że równie dobrze może oddać do adopcji i dać mu szansę na życie w rodzinie adopcyjnej. Albo może ojciec by się tym dzieckiem zajął? Wtedy ona też może zrzec się praw.

@filippo-maldini: To tak nie działa. Ty już nastawiasz tezę "puszczalska nastolatka", a ja widzę inne przypuszczalne obrazki, i przy
  • Odpowiedz
A jeśli nie zrobią, to zostaną pogonieni w 2027. To chyba dobry deal, nie? A na pewno lepszy, niż świadoma kontynuacja tego statusu quo, który panuje teraz. Dajmy im te dwa lata z przychylnym im prezydentem i zobaczymy co będzie.

@dumblecunt: Wiesz co to byłby dobry deal jakbym nie znał rządów PO to raz, dwa to znowu wracamy do punktu wyjścia bo A. prezydent jest z innej opcji i nie
  • Odpowiedz
dokładnie tak. Dla nas konserwatystów tak, bo nie lubimy zabijania dzieci bez powodu, a małżeństwa homo to gotowanie żaby żeby geje i lesbijki mogli adoptować dzieci

@filippo-maldini: Koniec zabijania dzieci niepoczętych.
  • Odpowiedz
@Danzuo: straszenie pisem już nie działa tak jak przy wcześniejszych wyborach, teraz ludzie mają za sobą półtora roku rządów koalicji i widzą że nie osiągnęli nic co było ważne, ale za to media zagarnięte, fotele prezesów spółek przejęte i próby przepchania dopłat dla deweloperów chociaż wiemy jak się to ostatnio skończyło. Wybór trzaskowskiego w tym momencie to katastrofa dla centrum i dla prawicy, nawrocki choć beznadziejny to jednak mniejsze zło.
  • Odpowiedz
@gram_w_mahjonga: współczesne rodzicielstwo zastępcze i adopcja są takie, że niemowlaki schodzą na pniu, a jak dziecko ma nawet i 13 lat, to idzie do rodzinnego domu dziecka gdzie ma mega dobre traktowanie, bo są one założone przez dobre rodziny, które uczą dzieci dobrych rzeczy.

Niemniej jak chodzi o noworodki, to one wychodzą z adopcji mega szybko, bo tyle rodzin czeka na dzieci
  • Odpowiedz
  • 0
@Mrbimbek: No właśnie widzę, że straszenie PiSem nie działa już i trochę mnie to przeraża - właściwie tym jednym zdaniem można opisać mój oryginalny wpis. Jeśli wygra Nawrocki, to mam nadzieję, że masz rację i rzeczywiście okaże się on mniejszym złem. Mam ku temu jednak całkiem (moim zdaniem) podstawne obawy ... Pomimo dużej niechęci do obecnego rządu jakoś nie widzę wśród innych wyborców utęsknienia za rządem PiSu. Jak rządził PiS,
  • Odpowiedz