Aktywne Wpisy
czemu nikt się nie czepia #indie albo #pakistan o b--ń atomową i im jej nie blokują a #iran już tak? Czy nie powinno być tak że państwa które miały / mają b--ń atomową powinny zwalczać każdy kraj dążący do b---y atomowej? Albo w drugą stronę, zezwolić na to i każdy kraj do odstraszania powinien mieć swoje głowice nuklearne

annlupin +10
śpicie jusz?

źródło: annlupin09823
Pobierz
Jesteśmy gotowi do rozmów, ale środowisko nie może na tym stracić finansowo - mówi Rynkowi Zdrowia Łukasz Jankowski, szef Naczelnej Rady Lekarskiej
Dla lekarzy kluczowy jest warunek trzech średnich krajowych. Jankowski przypomina także, że wprowadzenie ustawy o płacy minimalnej było krokiem milowym w zatrzymaniu medyków w Polsce. - Dlatego trzeba zrobić wszystko, by nie "wylać dziecka z kąpielą" - zastrzega
Tak powinno wygladac srodowisko programistyczne a nie godzic sie na glodowe stawki.
#programowanie #programista15k #kryzysit #pracait #lekarski #medycyna #informatyka
No to proszę wycofać systemy informatyczne z wszystkich firm i się przekonamy, czy jesteśmy potrzebni, czy nie w tym z systemu zdrowia oczywiście, a przede wszystkim z systemów bezpieczeństwa, na przykład na lotniskach po co paszporty sprawdzać.
IT to dodatek do funkcjonowania kraju. (W obecnych czasach konkurencji globalnej bardzo potrzebny dodatek)
I rolnicy są tak samo nie szanowani mimo, że są bardzo potrzebni różnica jest taka, że to wolny rynek chyba, że mówimy o rolnictwie jak w wielu krajach korporacyjnym gdzie wielkie gospodarstwa nie są prywatne tylko posiadane przez ogromne firmy a rolnik jest tylko pracownikiem.
Porównywać z rolnikiem byś mógł gdyby informatyk sprzedawał do skupu gotowy kod/projekt a tego nie robi (i oczywiście kasa od linijki albo wysiłku nie
Wymyślasz sytuacje, które nie będą miały miejsca. Czemu ktoś miałby wycofywać cokolwiek? Nikt nie będzie skakał nad programistami, których jest całe mnóstwo i mogą robić z Indii
No przecież nie jest potrzebne to czemu nie przekonajmy się.
@devioushunt: Jestem programistą z prawie 20-letnim stażem.
Czyli dokładnie tak jak pisałem w ostatnim paragrafie (ʘ‿ʘ) 40+ latek płaczący na wykopku śmiejący się z młodych bo jest przegrywem.
@devioushunt: Przecież Indie to nr 1 jeżeli chodzi o przenoszenie prac IT z Europy, wcale nie jesteś wyjątkowy jak
Skąd wiesz co myślę o sobie ? (czy to typowe pewnie myśli o sobie to co ja myślę, że on myśli o sobie ?)
I na czym opierasz tą tezę. (bo tak się składa ,że w ani jednej mojej wypowiedzi nie było bezpośredniego odwołania do moich doświadczeń czy uczuć więc zakładam, że znamy się osobiście
Mhm argumenty wyczerpane ,ego urażone, klapki na oczy założone, logika wyłączona.
Serio ? Bo teleporady jakoś sobie zrobili a część operacji jest robione z drugiego końca świata robotami i raczej będzie to iść do przodu nie do tyłu poczekamy 10 lat zobaczymy (gdybyś powiedział pielęgniarek i techników medycznych to 100% zgody) a w ciężkich przypadkach i tak trzeba latać za granicę w praktyce.
@lx200: przecież to przedwczoraj środowisko programistyczne toczyło bekę że związki zawodowe to lewactwo i zbędny wymysł w tak zarąbistej branży, a do dzisiaj większość siedzi na bitubi. Orkiestra będzie grała do samego końca.