Aktywne Wpisy

MikSob1985 +16
Dobrej niedzieli Państwu życzę z Wydziału Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego :)
Do zobaczenia 👋
📧 sobczakmikolaj85@wp.pl
💻 https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Nicolauskas
Do zobaczenia 👋
📧 sobczakmikolaj85@wp.pl
💻 https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipedysta:Nicolauskas
źródło: scaled_1000090744
Pobierz
Nacho_Libre +7
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

Mamy tu React Native developerów? Jak wygląda obecnie rynek pracy i wymagania odnośnie kandydatów, może podzielicie się tym co w praktyce jest wymagane w Waszej pracy? Pytam bo przez 3 lata pracowałem jako RN deweloper, potem miałem niemal 2 lata przerwy (robiłem zupełnie inne rzeczy), teraz na kilkadziesiąt h wróciłem do RN robiąc setup projektu, deployment itp i jestem w szoku jak fajnie expo bare workflow teraz wygląda. Ale do rzeczy - chciałbym poświęcić najbliższe miesiace na naukę żeby zmienić pracę i wrócić stricte do React Native, niemniej mam sporo zaległości. Na czym wokół RN bardziej się skupić przy nauce:
1. Backend? Żeby mieć jakikolwiek o nim pojęcie bo nigdy nic nie robiłem backendowego, jedynie widoki w RN i warstwa frontowa
2. A może podstawy android/ios? Żeby móc natywnie coś napisać bo też nigdy nic nie robiłem, jedynie bridge mielismy i natywni deweloperzy pisali kod u siebie.
A może to w ogóle nie ma sensu? Bo widzę po ilości ofert pracy że jest średnio, choć i tak mam wrażenie że RN to jest jakaś specjalizacja, mając na papierze 3+ lat doświadczenia jestem w lepszej pozycji niż frondend z samym React. Podreślam, że backendu nie znam
#reactnative #react #programowanie #js #javascript #programista15k #typescript
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
a siedzisz w native mobilkach, czyli programujesz w swift/kotlin? Ja bardziej jeśli już chciałbym iść w stronę ios, jak patrzę na oferty pracy na junior-mid bo tak bym musiał zacząć to raczej nie wymaga się backendu, jak ogolnie ten rynek wyglada? bo rynek front-end jest teraz ciężki, mi pomaga ta specjalizacj w react native, w teorii na linkedin dostaję kilkanaście ofert pracy. Ogłoszeń publicznych na