Aktywne Wpisy
Mariuszzuk +88
Szkoda Robercika. A Anka właśnie przechodzi chill życia, bo go nie ma w domu xd
#mecz
#mecz
źródło: 1000010595
Pobierz
Handstander12 +78
Nie wiem czy do was to dociera bo do mnie jeszcze nie, ale patrząc na całokształt, regularność, poziom na przestrzeni tylu lat, liczbe goli w reprezentacji (i to dla Polski sic), LM i ogólnie dla różnych lig to Lewandowski jest spokojnie 3 najlepszym piłkarzem w historii po Messim i Ronaldo, to jest po prostu niesamowite ale należy siebie to uświadomić.
No i Lewy to nie tylko liczby ale można z nim robić
No i Lewy to nie tylko liczby ale można z nim robić
źródło: 1000104363
Pobierz

Od tygodnia pierwszy raz w życiu ważę wszystko co jem i wpisuję w aplikację. Jestem w szoku ile kalorii może być w jedzeniu, które "na oko" wydaje się małym posiłkiem. Teraz stwierdzam, że nie da się robić redukcji bez ważenia jedzenia i kontrolowania w apce do tego przeznaczonej.
Powyższe tyczy się również makro.
#dieta #silownia #redukcja
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: dokładnie tak, a niestety w necie nadal mnóstwo głosów w stylu "hurr durr mało jem i nie chudnę a to wasze liczenie kalorii to mit!!!!111one!1"
Z drugiej strony można też stosować alternatywne metody pomiaru, np. kromka chleba, torebka ryżu, łyżka oleju, jedna pierś kurczaka. Po prostu jeżeli w jakikolwiek sposób kontrolujesz to, co wkładasz do ust, to nie trzeba w ogóle liczyć kalorii
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
@Pasterz30: widzę że panicz nie ma bladego pojęcia o absolutnie niczym
@In_thrust_we_trust: mi bardzo łatwo i to grubo (xD), więc muszę liczyć żeby mieć te 300 kcal nadwyżki a nie 2300 kcal. To wszystko przy całkiem nieźle ogarniętych pozostałych aspektach.
Teraz lekka nadwyżka i dalej trzeba robić rozsądny timing posiłków, żeby nie ssało przy pójściu spać xD.
Mi chodziło o takie typowe fit-jedzenie samego nieprzetworoznego żarcia ;)
A co do kilku kromek chleba, to one Cię na tyle mocno napchają że moze być ciężko z przekroczeniem kcal ;)
Tak robią tylko kulturyści/ćwiczący na silowni liczący makro i kalorie.
Zresztą oliwa z oliwek to jednak przetworzone jedzenie najczęściej.
Ale chleb i te tosty jesz z dodatkami, prawda? Ser żółty, szynka, ketchup, to już jest masa przetworoznego żarcia - i dlatego Ci wchodzi. To jest to o czym pisałem
A co do tej nieszczęsnej oliwy, to czeste smażenie też wykluczam przy podejściu takiej typowej zdrowej fit diety - no bo jednak wszędzie, nawet w mainstreamowych portalach krzyczą o tym, że nazdrwosze jedzenie jest to gotowane. Więc użycie oliwy z oliwek raz na jaksi czas do smażenia raczej nie sprawiłoby, że