@Vegasik69: Włocławek rządzi. W koszykówce wielokrotnie, w ketchupie zawsze. Kiedyś odwiedzę Włocławek turystycznie, jedno z niewielu miejsc w którym mnie nie było.
@Vegasik69: akurat pudliszki to najgorszy keczup bo w smaku nie przypomina ketchupu a przecier. Tortex, wiadomo chemia nawet z sentymentu ostatnio kupilem smak sie nie zmienił. A tak to Heinz na przemian z Hellmansem ewentualnie roleski robi robotę.
@kinkykylie prawda. Przynajmniej jak ostatni raz próbowałem. Ja lubię łagodne, heinza nic nie przebiło dotąd. A chciałem jakoś polski polubić ale kotlin Roleski takie se
@Cogito-sum to się zawiedziesz po ketchup Włocławek od kilku lat nie jest już tam produkowany ( ͡°͜ʖ͡°)
W zasadzie od kiedy przestał być tam produkowany to ketchup ten przestał być dla mnie, rodziny oraz znajomych jadalny. A pisze to jako mieszkaniec dalszych okolic, co to do 14 roku życia nie znal smaku innych ketchupów, a w kolejnyh latach żaden inny nie miał podjazdu.
@Vegasik69: Bez przesady, czuć między nimi różnicę ostrości. Precyzyjniej mówiąc, czuć że pikantny jest pikantny, bo o ostrości trudno tu mówić, no ale jak ktoś ma tolerancję na poziomie umierania od pieprzu (są tacy, znam) to będzie go trochę palić.
@Vegasik69: to nie jest keczup tylko cukier, ocet i koncentrat pomidorowy zmieszane razem, kolejność nie jest przypadkowa, tam jest kurła 30g cukru na 100g produktu!!! XDDD
źródło: temp_file4901748679238703144
PobierzTortex, wiadomo chemia nawet z sentymentu ostatnio kupilem smak sie nie zmienił.
A tak to Heinz na przemian z Hellmansem ewentualnie roleski robi robotę.
Komentarz usunięty przez moderatora
W zasadzie od kiedy przestał być tam produkowany to ketchup ten przestał być dla mnie, rodziny oraz znajomych jadalny.
A pisze to jako mieszkaniec dalszych okolic, co to do 14 roku życia nie znal smaku innych ketchupów, a w kolejnyh latach żaden inny nie miał podjazdu.
Zmiana właściciela
Precyzyjniej mówiąc, czuć że pikantny jest pikantny, bo o ostrości trudno tu mówić, no ale jak ktoś ma tolerancję na poziomie umierania od pieprzu (są tacy, znam) to będzie go trochę palić.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz