Aktywne Wpisy
ciekawskie_jajo +299
źródło: 1000010602
Pobierz
Kilka lat już wstaje tak do pracy 7:30-15:30 i to jest jeb€ne niewolnictwo, ciągle niewyspany, na mieście nic nie załatwię, nawet do dentysty na NFZ trzeba coś kombinować. I jeszcze ta atmosfera, jak widzisz przez okna jak ci życie przelatuje a ty nawet wyjść nie możesz przed czasem
#pracbaza #praca #korposwiat #produkcja #biuro #niebieskiepaski #rozowepaski
#pracbaza #praca #korposwiat #produkcja #biuro #niebieskiepaski #rozowepaski

Jak przestać być zazdrosną o inne kobiety?
Mam problem - zazdroszczę innym kobietom, że mężczyźni w ich życiu wiele im załatwili w temacie pieniędzy.
Część mogła się wyprowadzić z domu do faceta, więc nawet jak składali się pół na pół, to było im łatwiej. Część miała załatwione prace w IT przez swoich misiaczków. Część może się realizować w słabo płatnych zawodach, bo mąż będzie więcej dokładać do budżetu. Znacie kobietę, która samodzielnie wybierała i kupowała samochód? 51% kobiet zarabia do 4 tys. netto, w jakim dużym mieście by przeżyły bez strumienia pomocy od rodziców/chłopaka?
Zaczynam się łapać na tym, że u każdej kobiety, która jest lepsza ode mnie, wyszukuję strzępków informacji o tym, że za wieloma jej sukcesami/wyborami stał jej mężczyżna. Tym sposobem cały czas łapię efekt potwierdzenia i sama odbieram sobie sprawczość.
Wkurzam się, gdy jakaś kobieta mówi o swojej niezależności i samodzielności, a dobrze widzę, że nie osiągnęłaby tego co ma bez udziału swojego aktualnego/byłego partnera - jego koneksji, wiedzy. Czuję się oszukana, bo pod grubą warstwą feminizmu, równości w związkach i innych frazesów nadal liczy się to z kim się ruchasz. Czyli nic się nie zmieniło od tysięcy lat, a może nawet pogorszyło, bo mówione jest co innego, a robione co innego.
Nie zazdroszczę młodości, miłości, urody czy wsparcia, bo to jest u mnie ok. Świetnie zarabiam, nikt mi nie musi wyliczać pieniędzy, a faceta mogłam wybrać z miłości, ale i tak drzemie we mnie zawiść...
#logikarozowychpaskow #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Baby to kłamczuchy. Zamykam temat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: digitallord
@mirko_anonim: wiele razy pomagałem czy to zawodowo jak chodzi o pomoc w znalezieniu pracy, załatwieniu czegoś, czy nawet w rozkręceniu własnego biznesu. To jest przecież normalne i naturalne by partner pomagał w takich rzeczach.
Ja tu widzę bardziej problem w tym
Coś może być w tym ogarnięciu, że gdzieś wewnętrznie odczuwam żal, ale to naprawdę człowiek do rany przyłóż i chyba po prostu przeżywam
Plus znam takie kobiety jak mówisz, że one zarabiają sobie jakieś grosze i im to nie przeszkadza, bo i tak
@mirko_anonim: odstaw socjalmedia tam sa same klamstwa ktore maja sprawic zebys kupoala, konsumowala
@mirko_anonim: tak, wiekszosc z
@mirko_anonim: no jestes psychiczna, toksyczna osoba i co z tego? masa jest
Zgadzam się z @Linnior88, że to porównywanie się mimo względnie ok życia powoduje moją frustrację.
@ smallboobslover, nie uważałam się nigdy za feministkę, po prostu skoro gospodarczo muszą pracować obie osoby, to zaczęłam grać kartami, które mam. I spoko pod tym kątem wyszło, ale zaburzyło to polaryzację damsko-męską. Jakie widzisz rozwiązanie nie systemowe? Powinnam zmienić pracę na
@mirko_anonim: w
@mirko_anonim: bo taka jest dynamika relacji damsko męskich i nie ma się o co obrażać. Męska a kobieca energia to nie jest to samo.
Jakby facet zazwyczaj ma w pewnym wieku
Chyba ze sobie weźmiesz ukrianke czy afrykanke dla której małżeństwo z bogatym oznacza rzucenie pracy i kupowanie dóbr luksusowych za jego kasę
W Polsce natomiast jednak kobiety są dość autonomiczne i dumne , myślę że rzadko która wprost