Aktywne Wpisy

MistrzKowalski +589
Przejeżdżała śmieciarka ale nie zabrali, żądali poświadczenia że nie jestem zabytkiem chronionym prawem 😁😁🤣🤣
źródło: 1000002015
Pobierz
Common_Rail_1337 +243
#wykop #jedzenie #takaprawda
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
Nie kupujemy sodastream, kupujemy Dafi. Nie wspieramy rzydostwa, wybieramy nasze Polskie.
źródło: 688486432_1549845620480232_6566094192302546079_n
Pobierz

#pracbaza #praca #korposwiat #produkcja #biuro #niebieskiepaski #rozowepaski
Ja całe życie pracuje na późniejsze godziny, wstaje bez budzika, ale i tak nie mam problemy z dopasowaniem sobie pracy, żeby coś załatwić. Dlatego miałem w pewnym momencie 80 dni urlopu, a normalnie brałem kiedy tylko mi było trzeba xD
Nawet dzisiaj i jutro mam wolne ot tak
Etat jest mniej zły niż budowlanka etc. ale nadal jest zły.
@PowiatowyBanan: zwłaszcza bez pomysłu, bez wiedzy i bez chęci na prowadzenie swojego biznesu. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HadrzanMosambista: chociaż masz okna, wyobraź sobie że pracujesz z wampirami którym każdy promyk słońca przeszkadza BO IM ŚWIECI W MONITOR ALBO W OCZY RAZI i wszystkie okna są 95% czasu pozasłaniane roletą i nawet jak jest jasny, słoneczny dzień to sztuczne oświetlenie musi być ciągle włączone ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@HadrzanMosambista: załóż działalność gospodarczą - nie będziesz wtedy zniewolony okowami etatu. Od samego narzekania to się nikomu jeszcze nie polepszyło.
@hpiotrekh: widziałem naprawdę mało inteligentnych gości w Polsce i w UK, którzy nauczyli się jednej rzeczy i robili ją dobrze. Myślę, że człowiek po 30 / 35 jest w stanie zarabiać na swoim hobby lub znaleźć coś, co robi lepiej niż inni.
@bzikus: Pracowałem tak kiedyś latem. Praca na budowie ale czysto inżynierka, z uwagi na upały po 12 i tak nie można byłoby pracować więc było idealnie. Ale no niestety u nas fajnie to działa latem bo o 4 to już jasno,. zimą lipa
@PowiatowyBanan: to zrób jakiś biznes. Przecież jest: Ulga na start, ZUS preferencyjny, Mały ZUS, Mały ZUS Plus.
Nikt nie każde płacić ci od razu pełnego ZUSu.
Jakby tego było mało, to są dofinansowania z Funduszu Pracy i Unii Europejskiej na rozpoczęcie