Wpis z mikrobloga

stało sie
dostałem pozew o podwyższenie alimentów
mam 2 córki, na każda płace ex zonie po 700 zł
mam wyrok rozwodowy z jej wyłącznej winy (odeszła do innego)
właśnie zarządała podwyższenia z 700 na 1200 na każda
cześć pa giniemy
#rozwod #samotnosc #alimenty #przegryw (tak wiem oski bo ruchałem)
  • 165
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DEMONzSZAFY: @kobiaszu @Elev akurat tutaj alimenty nie sa zwiazane z tym czy byla czy nie byla zona, tylko z faktem posiadania dzieci.
I uczciwie 1200zl / dziecko - to dosyc uczciwa kwota. Nie jakos przesadnie wygórowana, patrząc na koszty życia. Oczywiscie jezeli nie zarabiasz minimalnej.
  • Odpowiedz
@PanZuo jaka hipokryzja xD
ojca nie znamy i mamy nie oceniać jego zycia, ale matka jest wyzywana od najgorszych i puszczalskich, bo odeszła od męża.
De facto, mąż też może ukrywać prawdę co do odejścia żony. Mogło to być puszczalstwo, jak wskazałeś, a mogło to być wieloletnie czy wielomiesięczne znoszenie np. zdrad, poniżania, przemocy psychicznej, fizycznej, etc.
Nie sugeruje, że autor tak robił, po prostu wytykam brak logiki w Twoich słowach
  • Odpowiedz
  • 0
uważam, że matce się nie płaci za opiekę nad własnymi dziećmi, zwłaszcza kiedy są już samodzielne, natomiast ciekawi mnie ile ty wydajesz na jedno dziecko miesięcznie, skoro 3200 to mało

@Prawdziwy_Oponiarz No rzeczywiście straszne, że trzeba płacić na utrzymanie swoich dzieci. Koszmar.
Skoro nie chciał dzieci u siebie, ani opieki naprzemienne, to to wszystko spadło na matkę.
Latały ostatnio po wykopie wyliczenia, że żeby móc komfortowo żyć z dwójką dzieci i
  • Odpowiedz
@Elev: wnioskuj o rodzicielstwo naprzemienne cos takiego tydzien u ciebie tydzien u niej spadają ci alimenty a i 800+ po połowie dla ciebie i dla niej
  • Odpowiedz
@alfka:

wykopie wyliczenia, że żeby móc komfortowo żyć z dwójką dzieci i móc im zapewnić zajęcia dodatkowe, wakacje, ect. to każdy z rodziców by musiał zarabiać 12k na rękę. Czyli 24k na dom.

Wyliczenia z wykopu gdzie peron dawno odjechał. Znakomite źródło i punkt oparcia teorii.
  • Odpowiedz
@Qullion: dalej ma małe. Mi pani Sędzia się nie p--------a i przyklepała 3/4 ówczesnej wypłaty (magiczne słowo: możliwości zarobkowe) mimo, że mam dzieci u siebie praktycznie pół na pół z moją ex a do tego jeszcze muszę sam po nie przyjeżdżać i je odwozić.
  • Odpowiedz
Bo wiem, że zaraz któryś z tuzów intelektu mi odpisze, że to 700 należy liczyć x 2, no bo przecież matka musi płacić co najmniej tyle samo. Tylko, że nie.

@FunnyLogin: Dolicz jeszcze po 800+ na każde i z jego obecnymi alimentami, ten szon co się puścił (tak, ma to znaczenie dla faceta, niezależnie od tego jak zaklinacie rzeczywistość) ma 3000zł miesięcznie płacone za utrzymanie dwójki dzieci. Nie są to
  • Odpowiedz
@ThinkBackwards: komfortowo żyć spłacać kredyty, ale przede wszystkim komfortowo bo dzieci maja tu najmniejsze znaczenie. Najlepiej ich nie mieć bo chłop ma do stracenia majątek.

Ja mogę ci pisać swoje wyliczenia i za ile żyje jako tako. Kolega ma 6 dzieci i on sam ciągnie wóz za średnią.
  • Odpowiedz
nie podważam instytucji alimentów

@Elev: a to dlaczego?
to jest chora instytucja. Płacenie na nieswoje dzieciaki (robiłeś testy DNA?)
Płacenie wg możliwości zarobkowych. które sobie sąd ustala z d--y ignorując aktualną sytuację. Marcinkiewicz był premierem potem fucha w banku. Skończyło się i nie wróci, ale możliwości wg sądu oczywiście ma żeby zarabiać tyle samo, no tylko nie chce na złość blondi xD Tylko kto i po co miałby go za taką kasę
  • Odpowiedz
@DonFanucci: 12k to top 10% zarabiających. Wedle tych bredni to ludzie ktorych spotkasz na wakacjach czy tam gdzie dzieci posyłasz na korepetycje i dodatkowe zajęcia to sam crème de la crème naszego spoleczenstwa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz