Aktywne Wpisy

hejterka99 +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

vartan +62
Zauważyłem, że masa ludzi ma srakę w dzień wypłaty. Czekają jak na gwoździach, bo MUSI dziś wpłynąć.
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni
Moja szwagierka np. nie chce zmieniać konta na bank poza lokalnym spółdzielczym, bo jej koleżanki dostają w ten sposób wypłatę dzień później.
Serio tak wiele osób nie na buforu nawet na 1-2 dni?
I ja nie piszę o tym, że pracodawca nie wypłaca w ogóle, tylko że po prostu z jakiegoś powodu wypłata przychodzi dzień później, a oni

dostałem pozew o podwyższenie alimentów
mam 2 córki, na każda płace ex zonie po 700 zł
mam wyrok rozwodowy z jej wyłącznej winy (odeszła do innego)
właśnie zarządała podwyższenia z 700 na 1200 na każda
cześć pa giniemy
#rozwod #samotnosc #alimenty #przegryw (tak wiem oski bo ruchałem)
I uczciwie 1200zl / dziecko - to dosyc uczciwa kwota. Nie jakos przesadnie wygórowana, patrząc na koszty życia. Oczywiscie jezeli nie zarabiasz minimalnej.
ojca nie znamy i mamy nie oceniać jego zycia, ale matka jest wyzywana od najgorszych i puszczalskich, bo odeszła od męża.
De facto, mąż też może ukrywać prawdę co do odejścia żony. Mogło to być puszczalstwo, jak wskazałeś, a mogło to być wieloletnie czy wielomiesięczne znoszenie np. zdrad, poniżania, przemocy psychicznej, fizycznej, etc.
Nie sugeruje, że autor tak robił, po prostu wytykam brak logiki w Twoich słowach
@Prawdziwy_Oponiarz No rzeczywiście straszne, że trzeba płacić na utrzymanie swoich dzieci. Koszmar.
Skoro nie chciał dzieci u siebie, ani opieki naprzemienne, to to wszystko spadło na matkę.
Latały ostatnio po wykopie wyliczenia, że żeby móc komfortowo żyć z dwójką dzieci i
Co nie Funny
Wyliczenia z wykopu gdzie peron dawno odjechał. Znakomite źródło i punkt oparcia teorii.
@FunnyLogin: Dolicz jeszcze po 800+ na każde i z jego obecnymi alimentami, ten szon co się puścił (tak, ma to znaczenie dla faceta, niezależnie od tego jak zaklinacie rzeczywistość) ma 3000zł miesięcznie płacone za utrzymanie dwójki dzieci. Nie są to
Ja mogę ci pisać swoje wyliczenia i za ile żyje jako tako. Kolega ma 6 dzieci i on sam ciągnie wóz za średnią.
@Elev: a to dlaczego?
to jest chora instytucja. Płacenie na nieswoje dzieciaki (robiłeś testy DNA?)
Płacenie wg możliwości zarobkowych. które sobie sąd ustala z d--y ignorując aktualną sytuację. Marcinkiewicz był premierem potem fucha w banku. Skończyło się i nie wróci, ale możliwości wg sądu oczywiście ma żeby zarabiać tyle samo, no tylko nie chce na złość blondi xD Tylko kto i po co miałby go za taką kasę