Wpis z mikrobloga

@havocki: U ciebie to jest PPLA

4x w tygodniu optymalniejszy będzie push/pull, upper/lower albo FBW, zobacz sobie mniej więcej z jaką częstotliwością można ćwiczyć konkretne partie: https://www.reddit.com/r/weightroom/comments/6674a4/dr_mike_israetels_training_tips_for_hypertrophy/

Najważniejsze: RPE jest rozpisane bez sensu, im bardziej izolowane ćwiczenie tym RPE powinno być większe a nie Rear Delt Fly albo Calf Raise z RPE 7, tak to te partie nie
  • Odpowiedz
  • 0
@Pan_Szeryf: Lepiej?

🔥 DAY 1 – PUSH POWER (Chest, Shoulders, Triceps)
Exercise Sets x Reps RPE Volume Recommendations (Dr. Mike Israetel)
Incline Barbell Press 4x5 RPE 8–9 Chest (8–10 sets per week), Triceps (4–6 sets per week)
Flat Dumbbell Press 4x6–8 RPE 8 Chest (8–10 sets
  • Odpowiedz
  • 0
@MamMalegoSiurka: o to ja :) ogolnie tak, cwicze juz sobie od 3 lat, jestem prawie codziennie na silowni (wiem ze za czesto) i obecnie robie redu 2100kcal, ale chcialbym bardziej rozbudowac brzuch i srodek klatki, w bicku 2 tygodnie temu mialem 40cm, obecnie spadki bo redu i do tego przeziebienie. Mam 39 lat, 174cm, 73kg. Co do RPE to staram sie robic tak zeby nie rozwalac techniki kosztem upadku. Dal
havocki - @MamMalegoSiurka: o to ja :) ogolnie tak, cwicze juz sobie od 3 lat, jestem...

źródło: 1000003140

Pobierz
  • Odpowiedz
@havocki nadal uważam, że generalnie brakuje Ci masy i tyle i podtrzymuje to co napisalem wczesniej o stazu w kontekscie umiejetnosci trenowania i takiego tradyjnego bro splitu jaki chcesz robic. Nie bedziesz wstanie wykorzystac tego jednego dnia treningowego tygodniowo w sposob efektywny, klatka sie zregeneruje zanim bedziesz mial kolejny trening.

Nie jest źle, ale można to poprawić, ale poprawa powinna obejmować całą sylwetkę a nie jakieś partie, bo tak jak napisalem
  • Odpowiedz