Aktywne Wpisy

malutak9913 +1653
Hej Miraski, chciałabym prosić Was o pomoc. Jestem z Wami od 17 lat, jak zakładałam konto byłam jeszcze nastolatką, teraz jestem dorosłą kobietą, której posypało się życie.
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
Kilka miesięcy temu wykryto u mnie raka twarzy. Mięśniakomięsak gładkokomorkowy wżerający się we wszystko czego dotyka. Lekarze we Wrocławiu podjeli się walki o moje życie. Przeszłam przyspieszone cykle chemioterapii, potem dwie operacje, które usuneły cztero centymetrowego guza z żuchwy. Nie oszczedziły jednak nic po
źródło: IMG_3110
Pobierz
PiotrFr +27
Zostałem zgłoszony na ochotnika do poprowadzenia zajęć z dziećmi 6-8 w lokalnym ośrodku. Tematyka zawodowa: murarz. Nie odmawiałem, bo wiem że nikogo nie znajdą. Problem w tym, że nie wiem co z takimi małymi dziećmi zrobić. Ze starszymi łatwiej biorąc pod uwagę branże, a jednocześnie zrobić coś ciekawe, bo gadanie ich nie zainteresuje. Mam jakieś tam pomysły, ale średnio zadowolony z nich jestem. Chętnie przyjmę każdy pomysł
#budownictwo #praca
#budownictwo #praca
źródło: 1000025545
Pobierz

aktualnie biegam z Apple Watchem, korzystam z apki Apple Workouts + strava. Coraz częściej myślę o zmianie na zegarek sportowy i mam w głowie dwa modele: Garmin Forerunner 255 i Coros Pace 3, zastanawiam się w którą stronę uderzyć. Szukam dokładnego zegarka z dobrą, przejrzystą aplikacją, która zapewni mi komplet informacji, na niej chciałbym opierać swoje analizy.
Jeden i drugi wygląda fajnie lecz wszędzie słyszę, że dla najlepszych efektów powinienem je nosić cały czas na ręce, a przynajmniej o Garminie. Czy z Corosem jest tak samo? Chciałbym apple watcha zostawić jako swój daily smartwatch, bo bardzo go lubię.
Dzięki za sugestie.
#bieganie #garmin #coros
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@hyrule: Z Garminem codzienne ładowanie to nie problem a jeżeli chcesz używać treningów wspomaganych ich algorytmami to śledzenie snu jest jedną z rzeczy których do tego używa.
@hyrule: to właśnie miałem na myśli - garmin do spania i sportu, bo apple watch ze swoją zabawną bateryjką nie podoła ( ͡º ͜ʖ͡º) Garmina przy takim korzystaniu to będziesz ładował na tyle rzadko że sobie kup dodatkowy kabel, bo nie będziesz pamiętał gdzie go zostawiłeś.
@hyrule: wszystko zależy od tego co rozumiesz przez "smartwatch" :)
Dla mnie np. wymagania są takie, bym mógł wyciszyć raz na zawsze telefon i wiedzieć o wszystkim dzięki wibracjom zegarka. Przychodzące rozmowy z możliwością odebrania i odrzucenia, informacje o wschodach i zachodach Słońca, pogodzie, podgląd treści
Hej, i jak sprawuje Ci się 255? Szukam właśnie pierwszego zegarka pod aktywność fizyczną - rower, bieganie, siłownia i też na codzień
Ale czy bym drugi raz kupił garmina? Nie wiem, pewnie poszedłbym w stronę sprawdzenia konkurencji. Nowy Suunto Run lub Coros pace pro bardzo mi