Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szuwarek: Znaczy nie chce zabrzmieć jak hejter czy coś ale mieszkanie z 4 obcymi ludźmi w jednym mieszkaniu to nie jest "normalne mieszkanie" dla typa po 30-tce. Ja nie wyobrażam sobie takiego czegoś. Sam żyje skromnie ale chociaż ten komfort jest ze w swojej kawalerce oprócz mnie i kota nie ma nikogo.
Ale trzymam kciuki za OPa.
  • Odpowiedz
taka mnie refleksja naszła, jak już masz mieszkać w czwórkę i pracować na obczyźnie za takie pieniądze, nie lepiej ci żyć w polsce, pracować gdzieś w fabryce czy na magazynie za 5k, płacić sobie 2k na kredyt i skromnie, ale jednak na swoim, spokojnie żyć? najlepsze lata życia ci uciekają, te pieniądze nie są tego warte

@lukas456432132: @filozof900: Złota refleksja.
2023 to bk2 więc do kredytu jeszcze państwo
  • Odpowiedz
@Adek92 @okno2137 @szuwarek
Oj tak. Jako ktoś, kto też miał epizod emigracyjny, powiem: żadnego mieszkania z kimś! Dziękuję Bogu, że lokals dał mi wynająć kawalerkę. Płaciłem za nią 700 euro. Teraz wiem, że mieszkanie bez obcych ludzi to jest po prostu luksus. Przechodziłem przez etap stancji, gdzie byłem na pokojubw domu u jednej Polki. Na początku była normalna, ale potem pokazała swoje prawdziwe oblicze, humory, fochy i dramy. Nigdy
  • Odpowiedz
@Adek92: Szacun, że tak podchodzisz do tego

Z kwalifikacjami nawet warto pod kątem przyszłości jak już osiągniesz cel mieszkania i wrócisz do kraju.
  • Odpowiedz
Chłop musi odmawiać wszystiego, zyje z obcymi, więc takim kosztem nie jest to nic spektakularnego przy cenach i wartości pieniądza w 2025 roku.

Kiedyś dużo większa przepaść była i op nie jest tam od wczoraj albo jakoś skazany na magazyn dożywotnio.

@cr_7: Nie musi odmawiać wszystkiego. Problemem jest mieszkanie z obcymi, co również czeka go w Polsce. Jeżeli nie ma możliwości mieszkać u rodziny, albo nie chce, to w Polsce nie wynajmie
  • Odpowiedz