Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 75
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie czytałem ale.. Mieszkanie to już kup, wynajmij to w te 5 lat po pierwsze ktoś spłaca a po drugie nadplacasz dużo kredyt.
  • Odpowiedz
@joko: daj spokoj... niektorzy ktorzy tu pisza te poje.bane komentarze to sa niezle oderwani od rzeczywitosci... ciekawi mnie na ktorym magazynie w polsce idzie zarobic 10k zl na miesiac na reke zeby po wydatkach odlozyc jeszcze te 5k miesiecznie...
  • Odpowiedz
@Adek92: trzymaj sie ziomku, zycze powodzenia przyjacielu, niech Najwyzszy Cie blogoslawi, niech Pan Ci pomaga.
Jestes dzieckiem Najwyzszego i pamietaj aby w niedziele wpasc do kosciola i sie pomodlic.
Praca praca ale nie samym chlebem zyje czlowiek. Ale kazdym slowem ktore pochodzi z ust Pana.
Nie pij nie pal. Badz wierny Panu.
  • Odpowiedz
Mirku czyli z całym szacunkiem, jeden wielki C*UJ z tego wszystkiego. Fakt, że jeśli W Polsce Ciebie nic nie trzyma, np. rodzina to ok
Ale podobne pieniądze można zarobić w kraju, np. siedząc u rodziców na garnuszku, oszczędzając. Tak myślę, że dobrze, że to napisałeś bo to pokazuje że ten niby zachód, o którym każdy kiedyś marzył, był dobry może 20 lat temu. Teraz wszędzie jest drogo xD życzę powodzenia, trzymam kciuki,
  • Odpowiedz
Szczerze to już szału nie robi w porównaniu do PL jak kiedyś się słyszało/czytało o pracy na zachodzie

@cr_7: Jako niewykwalifikowany pracownik, do tego imigrant bez znajomości lokalnego języka w 18 miesięcy odłożył 88k czyli średnio 4900zł miesiąc w miesiąc. Normalnie mieszka, je i funkcjonuje
Faktycznie szału nie ma w porównaniu do Polski gdzie na takim stanowisku tyrasz za 4k miesięcznie i połowę z tego oddajesz do banku albo landlorda
  • Odpowiedz
@Adek92: szanuję upór i bycie oszczędnym. Niestety oszczędzający na mieszkanie, to najbardziej dojeżdżana przez rząd grupa społeczna. Ostatnie lata pokazały, że zdecydowanie bardziej opłaca się wziąć kredyt, a nadwyżki pakować w jego nadpłatę. Nawet nie mieszkając w PL kupując od dewelopera odbierzesz je za 12-24 miesiące. Później trzeba je wykończyć, co też trwa. Przez ten czas wciąż możesz pracować za granicą. Później zawsze można je wynająć, mając dodatkowe środki na
  • Odpowiedz
@Adek92: taka mnie refleksja naszła, jak już masz mieszkać w czwórkę i pracować na obczyźnie za takie pieniądze, nie lepiej ci żyć w polsce, pracować gdzieś w fabryce czy na magazynie za 5k, płacić sobie 2k na kredyt i skromnie, ale jednak na swoim, spokojnie żyć? najlepsze lata życia ci uciekają, te pieniądze nie są tego warte
  • Odpowiedz
@observatore_86: przecież jakiś barak z czterema osobami to i w Warszawie za 800 znajdzie, na żarcie wyda pozostałe 4k z tych 10 o których mówisz? Do tego patrząc jak pisze w Polsce mógłby robić coś bardziej ambitnego niż magazyn.
  • Odpowiedz