Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 119
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@aaqua: osobiście znam przypadek matki, która swoje pierwsze dziecko rodziła w czasie covidu, a drugie chciałaby, ale po tym co spotkało ją podczas pierwszej ciąży w szpitalu i co się dzieje to się nie zdecyduje na kolejne. (tak gadam ze znajomymi - nawet na takie tematy)

@Tyrande to do znajomej nie dotarło, że zniknęły już covidowe obostrzenia? Albo że może rodzić w dowolnym szpitalu, także prywatnym? Nam się przy
  • Odpowiedz
wytknęłam Ci manipulacje, a Ty nadal drążysz.

@Tyrande: drążę bo nie masz racji. Ta statystyka (prowadzona przez WHO) nie wyklucza wymienionych przez ciebie przypadków ale ujmuje je w KONTEKST żywych urodzeń żeby liczba śmierci miała statystyczne ramy.
shiverr - >wytknęłam Ci manipulacje, a Ty nadal drążysz.

@Tyrande: drążę bo nie masz...

źródło: who

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 1
@Tyrande tak, tak. To czemu demografia kuleje też w państwach, gdzie aborcja jest legalna?
Źle wnioski wyciągasz. Prędzej w totka wygrasz niż znajdziesz się w takiej sytuacji.
  • Odpowiedz
  • 2
@Tyrande statystyki nie potwierdzają tej tezy. W krajach rozwiniętych gdzie aborcja jest legalna demografia tam samo leci na łeb, a rośnie tam gdzie jest nielegalna, więc to falszywa korelacja, lub wpyw tego czynnika jest bardzo niski i na pewno nie jest główną przyczyną braku ciąż
  • Odpowiedz
@Tyrande: I tak byś nie miała dzieci więc nie wiem czy jest sens pisać ale może byś przestała siać propagandę zniechęcając kobiety do rodzenia bo to także w twoim interesie by Polki rodziły. Szukając coś o Gizeli znalazłem perełkę z zeszłego roku gdzie lekarka twierdziła o otwarciu za bardzo furtki do aborcji poprzez zaświadczenie od psychiatry https://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,31256239,aborcyjny-absurd-ginekolozka-albo-odmowie-zabiegu-i-zlamie.html czyli się da. Owszem prawo mamy chore ale możesz to zmienić idąc na
  • Odpowiedz
@Tyrande: to właśnie straszenie takimi skrajnymi i rzadkimi przypadkami, przez lewackie środowiska, kobiety prędzej się boją rodzić a nie z samego faktu zabraniania zabijania dzieci. Co to w ogóle za tekst, że ciąża w Polsce to strzał w kolano? Zachodząc w ciąże powinno się zakładać, że wszystko z dzieckiem będzie dobrze. Myślenie, że nie zajdę w ciąże, bo dziecko może być chore świadczy tylko o spranych mózgach przez proaborcyjne ruchy.
  • Odpowiedz
@Tyrande: aborcja to tak naprawdę problem biednych i niezaradnych ludzi. Jak jest sytuacja podbramkowa to ładujesz w samochod partnerkę i jedziesz na Słowację, po co ludziom komplikować życie? Te 12 tygodni to był sweetspot, po co to ruszali
  • Odpowiedz
@Tyrande: ale pieprzysz, jak dla kogoś 300 euro jest showstopperem przed najpiękniejszymi chwilami w życiu to w sumie lepiej aby dzieci nie miał, nic dobrego im i tak nie przekaże
  • Odpowiedz
Widzę że szukasz przykładów w życiu do usprawiedliwienia swoich wyborów, jak niechcenie dziecka hehe hulaj dusza boga nie ma a po tobie nic nie zostanie xD ślepy zaułek w ewolucji co czyni cię kompletnie nie potrzebną w tym społeczeństwie ale spokojnie z wiekiem coraz gorzej będzie z zdrowiem i pamięcią, więc trafisz pewnie do DPS gdzie w końcowej części twojego życia będziesz traktowana jak kawałek mięsa.
  • Odpowiedz
@Tyrande Ja mam dwójkę dzieci i szczerze? Nie spinałam się jakoś przesadnie. No bo serio – takie sytuacje to są jak wygrana w totka, tylko odwrotna. Jasne, może się zdarzyć, że coś walnie z nieba, autobus spadnie z mostu, albo, nie daj Boże, dachówka strzeli w łeb przy wyjściu z domu. Ale co, mam teraz w kasku do sklepu chodzić i GPS-em sprawdzać stabilność mostów?

Życie to nie symulacja. Trochę luzu,
  • Odpowiedz
Da się, chociażby jadąc do innego kraju, trzeba walczyć.

@nocowy: Zwłaszcza jak trafiasz z sepsą wywołaną umierającym płodem na SOR, świetny moment żeby zorganizować wycieczkę do bardziej cywilizowanego kraju.

Łatwo pisać o wyjątkach jak nigdy to nie będzie dotyczyć ciebie.
  • Odpowiedz