@zielona-rzapka: ja mam tak, że dość często kupuję rzeczy pod wpływem impulsu. Jeśli widzę coś co mnie interesuje, ale muszę dodatkowo jeszcze odpalać czat, pytać o cenę, czekać kij wie ile na odpowiedź, to od razu rezygnuję xd
W ogóle ja to nie czaję robienia jakiejś tajemnicy z kosztu towaru.
@kinkykylie: teorie marketingowe są dwie - Jak to jest jakiś Facebook to tak jak przedmówca napisal - nie będzie komentarza, że łeee za drogo i nie zniechęci reszty - Dużo konsumentów gdy zaangażuje się w dany produkt (angaż to również pytanie o cenę) to jest potem bardziej skora go kupić - dlatego tyle deweloperów tak to robi
@zielona-rzapka kiedyś trafiłem na jakiegoś polskiego knivemakera polskiego od noży kuchennych, też napisałem dm po cenę i dowiedziałem się dlaczego cennik nie jest dostępny od ręki
to jest jakaś abstrakcja xD jak czytam takie rzeczy to nie wiem czy ja jestem jakiś wybrakowany czy ludzie są po prostu z natury p--------i
@Lefty: ja kiedyś myślałem, że ceny typu 5,99 zł są bez sensu i każdy to mimowolnie zaokrągla w górę. No ale już poznałem parę osób, które 5,99 zł czytają jako 5 złotych, nawet nie chcę wiedzieć ile ich jest tak statystycznie.
@Lefty to zupełnie logiczne, więcej kupujących jest w grupie ludzi która pyta o cenę niż w tej w której cena nikogo nie obchodzi. Dlatego mądre głowy uznały że to doskonała taktyka sprzedaży.
@Mmkaa: ale przecież tu nie chodzi o to, że cena kogoś nie obchodzi tylko, że normalny człowiek widząc ukrytą cenę powinien pomyśleć "hm coś tu śmierdzi, szukam dalej"
@zielona-rzapka: ogłoszenia sprzedaży samochodu: dosłownie milion informacji, historia serwisowa- brak ceny xD D L A C Z E G O , nie h mi ktoś wyjaśni jedna z zagadek mojego życia, jaki to ma cel
@kinkykylie: wiesz, jak to już Ci piszą - "łapanie jelenii", zrobi takiego na 5zł i potem chodzi z podniesioną głową, bo ma ekstra 5zł za pół dnia odpisywania na privach ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@niochland No nie wiem, jak widze priv to od razu s--------m bo wiem że to janusz co chce na hajs wydoić albo inny matacz.
Tak samo za granicą jak byłem w turcji na bazarze to szedłem tam gdzie cena, a nie targować sie i wypytywać idiotów "ile to" a oni i tak mieli drożej nawet po targu niż ci z ceną.
@kinkykylie: jakiś jeden youtubowy guru co tak rączki składa w trójkąt żeby pokazać władzę i ma do tego niebieski garniak pod krawatem mówił, że można tym leady wyciskać. Tylko tu chodzi o grube tematy a nie cenę kraftowego pasztetu na fb xD
@kinkykylie: też tego nie kumam ale jedyne wytłumaczenie jakie znam, to takie że gdy podasz jakąkolwiek cenę za cokolwiek to zawsze znajdzie się ktoś kogo nie stać i będzie wypisywał że łoooo droooogo, co może być jakąś autosugestią dla innych czytających np komentarze.
jest gdzieś jakiś artykuł coś więcej ? Jakbyś mógł.
@Grzesiek_astronaut2: Artykułów jak mrówków, nie siedzę już w tej branży, czasami wleci jakis losowy artykuł, ale polecam książki, albo artykuły oparte na poniższych książkach: - 1-Page Marketing Plan - Allan Dib - Obviously awesome - April Dunford - Duct tape marketing
źródło: temp_file4570357427118187121
PobierzW ogóle ja to nie czaję robienia jakiejś tajemnicy z kosztu towaru.
@kinkykylie: teorie marketingowe są dwie
- Jak to jest jakiś Facebook to tak jak przedmówca napisal - nie będzie komentarza, że łeee za drogo i nie zniechęci reszty
- Dużo konsumentów gdy zaangażuje się w dany produkt (angaż to również pytanie o cenę) to jest potem bardziej skora go kupić - dlatego tyle deweloperów tak to robi
Powinno
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@Lefty: ja kiedyś myślałem, że ceny typu 5,99 zł są bez sensu i każdy to mimowolnie zaokrągla w górę. No ale już poznałem parę osób, które 5,99 zł czytają jako 5 złotych, nawet nie chcę wiedzieć ile ich jest tak statystycznie.
@kinkykylie: wiesz, jak to już Ci piszą - "łapanie jelenii", zrobi takiego na 5zł i potem chodzi z podniesioną głową, bo ma ekstra 5zł za pół dnia odpisywania na privach ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
No nie wiem, jak widze priv to od razu s--------m bo wiem że to janusz co chce na hajs wydoić albo inny matacz.
Tak samo za granicą jak byłem w turcji na bazarze to szedłem tam gdzie cena, a nie targować sie i wypytywać idiotów "ile to" a oni i tak mieli drożej nawet po targu niż ci z ceną.
@Grzesiek_astronaut2: Artykułów jak mrówków, nie siedzę już w tej branży, czasami wleci jakis losowy artykuł, ale polecam książki, albo artykuły oparte na poniższych książkach:
- 1-Page Marketing Plan - Allan Dib
- Obviously awesome - April Dunford
- Duct tape marketing