Wpis z mikrobloga

#programista15k #pracait #programowanie #kryzysit

IT z USA coraz mocniej romansuje z hindusami - co ja gadam, romansuje - to juz nie jest romans tylko ostra orgia bez zadnych zabezpieczen. Bedac anonem informatykiem w USA masz przerabane - ogromna wiekszosc projektow jest outsorcowana do Indii i Europy srodkowo - wschodniej.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@git_commit: skoro firmy obcinają nowe projekty i zostaje głównie support czyli max zmiana koloru buttona z zielonego na niebieski to naturalnie, że idą do tańszych krajów. Niestety słaby dolar i europejska kultura nam nie pomaga. Azjatą można orać 24/7 i nawet nie mrugnie okiem bo może za x lat firma mu zasponsoruje wizę do USA. Niestety takie realia :(
  • Odpowiedz
@git_commit

No niestety mieszkasz w państwie z najlepszymi zarobkami w branży to masz największą konkurencję na całym świecie, to że jednocześnie państwo w którym mieszkasz ma bardzo wysokie koszty życia i musisz wołać stawki znacznie większe niż mieszkaniec trzeciego świata nikogo nie obchodzi.
  • Odpowiedz
tak ale od ostatnich 2 lat to juz nie jest romans tylko ostra orgia

@git_commit: to ja Ci powiem bo mam pare źrodeł: ostatnimi laty przywozili sobie hindusow do siebie do kraju, sa tam wrecz kolonie , amerykanie bardzo na nich narzekaja na twitterze, bo nepotyzm bo slaby angielski. Agencje ich kochaja, bo w it robia dokladnie to co kiedys polacy przez agencje na zachodzie: zapieprzaja za niskie stawki, zyjac
  • Odpowiedz
  • 1
Trend sie nie zmieni bo tam swoi ciagną swoich

@fiir: tak, to jest trafna uwaga - jesli masz menedzera hindusa to wiedz, ze procentowy sklad zespolu bedzie tylko zwiekszal sie na hinduski
  • Odpowiedz