Aktywne Wpisy

chione +30

hrmpf +95
System kaucyjny? Kolejny skok na kasę, któremu z owacją przyklaskują p0laczki z mentalnością niewolnika.
Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A
Rząd ma w tyłku obywateli i ich czas - zmusza nas do absurdalnego noszenia butelek do sklepów. Polak musi teraz wydzielić w domu specjalne miejsce na nie zgniecione butelki, które zajmują kilkadziesiąt razy więcej objętości niż zgniecione. Potem znosi je do automatu, który za chwilę i tak sam je zgniecie. Świetnie, klasa rządząca zrobiła z nas kurierów własnego śmiecia.
A
źródło: 1000011943
Pobierz

#zalesie #polskiedrogi
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@czerwony_ptak: bo przepisy są w tej kwestii niejasne. Tzn mówią tyle że sygnalizować kierunkowskazem należy zamiar zmiany pasa ruchu lub zmiany kierunku ruchu. Kierunek ruchu nie jest nigdzie zdefiniowany. Przyjęło się że na rodzie jadąc w kółko nie zmieniasz kierunku, tylko dopiero zjeżdżając. (Mimo że geograficznie twój wektor prędkości cały czas zmienia kierunek)
Ale jest to
źródło: T-6a
PobierzJadąc prosto teoretycznie powinienem jako pojazd 1 dać w prawo a jadąc w lewo dopiero kierunek w prawo przed zjazdem ale wtedy duża szansa że pojazd 2 by mi wjechał myśląc że jadę prosto.
@KompletnieLosowyLogin @spinaczczio W mojej okolicy są 2 ronda jak poniżej. Dalibyście kierunek w lewo jako pojazd 1?
źródło: vv
Pobierz@cwlmod: nie są, rondo to w teorii droga prosta z kilkoma skrzyżowaniami w prawo, tyle że fizycznie nie jest drogą prostą tylko kołem i nie bez powodu przed każdym rondem masz znak ustąp pierwszeństwa, bo gdyby nie to to trzeba by było na rondzie wpuszczać każdego wjeżdżającego na rondo.
Masz rondo z 4/5 zjazdami, zjezdzasz na 4 i