Wpis z mikrobloga

U mnie w pracy był taki chłopak, który rzucił pracę i zamierza teraz się utrzymywać z handlu na #vinted. Ciągle wstawia zdjęcia nowych butów Nike w pudełkach. Sprzedaje je po 300-400zł i są to jakieś AF1, Dunk, Jordany. Przykładowe Jordany na zalando są za 611zł, a on je ma za 300 zł xdd Skąd on je ma? Sam twierdzi, że z jakiegoś sklepu w #gdansk. Czy to jakiś super łowca dropów za grosze, czy fejki? Słyszeliście o czymś takim?

#modameska #streetwear #sneakers
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@kochamajfony: nie ten, ale ten równie podejrzany xd Chyba mają podobne źródło zaopatrzenia. Możesz dać znać co przyszło. moim zdaniem to bardzo dobrze odwzorowane podróbki, bo ten mój znajomy nawet ma taki dzienniczek, gdzie jego niby klienci wpisują że to oryginał i polecają xd
  • Odpowiedz
@Pasterz30: ale za sprzedaż oryginalnych nie ma wjazdu kas na chatę. Znajomy sprzedawał w sezonie letnim nad morzem podobne podróbki głównie t-shirt czy bluzy. Ostatecznie skończyło się zatrzymaniem całego towaru i karą sądowa ok 7tys jak dobrze pamiętam. To było tak 6 lat temu
  • Odpowiedz
@labelle: Nie no, zajebista morda z niego xD. Sprzedaje fejury jeszcze zapewne bez działalności, gdzie Vinted raportuje do US każdą osobę która sprzeda więcej niż 30 rzeczy na tej platformie xD. US uzna to za niezarejestrowaną działalność to wtedy zaczną się schody.
  • Odpowiedz
no ale zobacz co on ma jeszcze w tym sklepie swoim na vinted

To jest tył Air Max 1 XD on nigdy tak nie wyglądał z tego co pamiętam

@kochamajfony: Ma rację. @labelle Ten model butów absolutnie nigdy nie wyglądał w ten sposób, takie buty nigdy nie miały tego/takiego napisu nike na tyle buta. Co prawda mogę trochę się mylić, ale jeśli dobrze pamiętam to tam powinien być taki
  • Odpowiedz
w sumie jakosc podrobek i oryginalow teraz to to samo wiec w sumie dobry biznes

@Pasterz30: Nie prawda, to jest ogólnie coś w co wierzą chyba tylko i wyłącznie osoby kupujące te podróbki żeby sobie jakoś usprawiedliwić w głowie swojej dlaczego to robią.
  • Odpowiedz
a nie kupuje podrobek, wlasnie pisze to jako osoba kupujaca oryginalne buty ktore roku nie wytrzymuja. Wiec podrobki pewnie podobnie

@Pasterz30: Nie wiem, mi wytrzymują. Nawet championy które miały być podobno tak słabej jakości jak niektórzy twierdzili.
  • Odpowiedz
musisz w nich jeszcze chodzic

@Pasterz30: Championy o których mowa to buty które katuje od ponad roku i są to moje buty do tzw wszystkiego xD Fakt zużyły się trochę, ale to normalne umyje i dalej są w porządku a kosztowały tyle, że ich 3 pary pewnie kupisz za 1 nike z tych tańszych.
  • Odpowiedz