Wpis z mikrobloga

orlen:
no to chyba zjazd do bazy, najpierw przystanek 58 zł, widać, że próbują ratować sytuacje i ściągają z rynku nadmiar akcji żeby nie było wodospadu.

powodzonka, lepszy rydz niż nic, lepiej stać z boku i na to patrzeć niż kopać się z koniem i zaklinać rzeczywistość że to urośnie...

jak dla mnie za dużo zmiennych i niepewność dzisiaj to jedna pewność. Ceny na pewno urosną, trump się nie wycofa, albo go sprzątną bo na razie mamy początek kryzysu. Jak on to sobie wyobraża? lepiej było zachęcać firmy do zakładania firm w usa niż przymuszać i dać czas i pieniądze aby budowali fabryki w usa i próbować coś udawać jak z izerą. Czytałem, że nie da się wrócić do stanu przed 1980 gdzie w usa było dużo firm. W globalnym świecie jest to bardzo trudne, prowadziłoby to wzrostu cen. Ktoś sobie wyobrażą trumpki produkowane w usa a nie w chinach czy w wietnamie i koszulki z logiem nie z pakistanu, indii tylko z usa? no raczej nie.

czeka nas recesja... jak nic.

#gielda #meczennicypkn #usa #trump
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Krupier +44
W październiku 2022 też taka panika była, a wykopki to nawet koniec PPK wieszczyły. XD

Widzimy się za 2 lata i zobaczymy co będzie.
  • Odpowiedz
@KishonaKapusta: też bym chciał ale ktoby przewidział że tak to będzie wyglądać? Od 3 dni próbuję coś wymyśleć i nic. Trump niszczy świat jaki znamy. Ja wolałem sprzedać i zachować jakiś zysk, niż czekać jak to spadnie niżej. Dziękuję jak pisałem, wiele razy już to przechodziłem i nie mam ochoty patrzeć jak portfel kurczy się.
  • Odpowiedz
@januzaj: ja sprzedawałem przy 65 zł, kupione przy 51 zł, więc zarobione i tak.

ja na prawdę miałem nadzieję, że wyciągną kurs wysoko, nie brałem pod uwagę że trump zrobi taki show, dzięki wykop sprzedałem, więc jest siła w wykop. Sporo siana zyskałem właśnie dzięki wpisom wykop. Jak ludzie zaczęli pisać o taryfach to zdałem sobie sprawę, że jesteśmy w czarnej d... więc duży plus dla wykop.
  • Odpowiedz