Wpis z mikrobloga

@salvador94: ja zgłosiłem lekarza co po wypadku w pracy mnie przetrzymał z kolejnymi badaniami( wydaje mi się, że to lekarz od zwolnien, i chyba muslal, że ja po l4). Później akurat był chory i na zastępstwie dowiedziałem się, że wielu rzeczy w kartę nie wpisał ale i przy tym, że każdy uraz, to osobne skierowanie. Z jakiejś strony racjonalne gdyby lekarz specjalista mi to powiedział- mogę to wpisać w kartę
  • Odpowiedz
@salvador94: może by tak nie wszyscy od razu zgłaszali wałki, bo jak połowę lekarzy odstrzelą to się system załamie. Tylko trzeba wyliczyć cotangens sumy zgłoszeń rozdzielić czasowo bo może być grubo.
  • Odpowiedz
@salvador94: I jak myślisz co sie stanie? Bo ja Ci juz mowie on wyłudził zapewne 100x takie 70 tysięcy i kupił sobie różne domki w europie lub poza na żonkę lub syna.
  • Odpowiedz
@salvador94: nie widziałem wcześniej twojego wpisu i trochę mi to zryło beret. Kiedyś sprawdzałem to ikp, koszty podane na stronie to było jakoś 700 zł, ale za to w zusie miałem powiadomienie o wizycie która nie zakończyła się ani zwolnieniem, ani też receptą.
Pierwsze co mnie zdziwiło to to, że są też zdarzenia z prywatnych placówek, wybierałem je też z tego powodu żeby tego w ikp nie było (zakładka zdarzenia
  • Odpowiedz
  • 0
@P4ncak3 z pewnością nie byłem jedynym na którego wypisywał. A co będzie dalej? Nie wiem. Cieszy mnie fakt, że NFZ nie zamiótł sprawy pod dywan i ktoś dalej będzie się tym zajmował.
  • Odpowiedz
@AKOMU_TOPOTRZEBNE: Wyrok za 4 lata, ale zaboli. Jak będzie normalny sędzia to zwrot wszystkiego + zakaz wykonywania zawodu na 10 lat i rok w zawieszeniu na 5 lat. Do więzienia go nie wsadzą. Ale lekarzem już długo nie będzie....
  • Odpowiedz
@Mikeletto: nawet przyjmując takie kwoty to i tak są zarobki na poziomie Szwajcarii, a koszty życia w Polsce są dużo niższe, więc wychodzi na to że Szwajcarzy biedują. No a w Polsce klasycznie - dalej mówią że oni za mało zarabiają.
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko chlopie, ale ty myślisz że jest w polsce choć 1 lekarz który ma w pryeacir tyle pacjentów ze robi tak etat? To są strzały 1-2/tydzień po 3-4 h. Internista, pediatria, chieueg w szpitalu 130-160/h. Licząc podatek, zus 5 tyg wolnego, 2 tyg chorobowego w roku to już Ci wychodzi lekko poniżej 14 k. Będąc na kontrakcie, masz wypadek dłuższą chorobę nie zarabiasz. Za błąd odpowiadasz własnym majątkiem (tylko nie piepsz
  • Odpowiedz
u mnie na koncie nadal czysto, ostatnie wizyty po narodzinach to jak byłem kiedyś w gimzjum przeziębiony do tego czasu nie choruje 17 lat
  • Odpowiedz