Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Hejka, mam w te wakacje możliwość odbycia kilku staży, trzy moje propozycje dotyczą big4, audyt, doradztwo CIT oraz M&A. Ciekawi mnie kwestia zarobków na późniejszym etapie kariery, kompletnie zielony w tym jestem. Gdzie taki przysłowiowy menago dostanie najwięcej w big 4, jaka działka jest najbardziej dochodowa? Słysząłem, że poniżej 20k się nie schodzi bez względu na dział...

#big4 #korposwiat #audyt #podatki #deloitte #pwc #kpmg

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🧙🏻 Prowadzę anonimowe mirko już 2 lata, ale nikt mi nie pogratuluje, bo jestem ze wsi. Wspomóż projekt

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: ale gdzie staż a gdzie manager... jeśli już chcesz iść do big4, to nie z założeniem, że dotrwasz do managera, tylko skup się na roku-dwóch, może trzech...
  • Odpowiedz
@jonasz68: tyle można założyć, że się wytrzyma i faktycznie wytrzymać... później ludzie już raczej planują tylko "może jeszcze rok", gdy już zażegnają kryzys "nie dam rady ani chwili dłużej"
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
konsekwentny-mentalist-43: nie słuchaj przegrywów którzy mówią żeby przyjść do big4 na rok po "papierek" bo rok czy dwa lata pracy może i dadzą Ci przeskoczyć jeden szczebelek w drabince niewolników i zrobić exit za 1k PLN więcej ale nie da Ci to boosta kariery a pewnie o tym myślisz pytając o stanowisko managera. Tak naprawde wszystko przed menago to piaskownica i udawanie dorosłych ludzi i odejście jako asystent czy senior nie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
odpowiedzialny-analityk-25:

najlepszy moment na odejście jest po 4-6 latach...

@willix: tylko gdzie odejść, żeby to się kalkulowało jak tutaj mam wypracowaną osobistą markę, projekty jakie sobie wybiorę gdzie klientów znam od lat, elastyczny czas pracy, luźna atmosfera, do biura wpadnę raz na jakiś czas głównie dla towarzystwa i czasem pokołczować juniorów, no i nikt stawki nie chce nawet wyrównać, a co dopiero mówić
  • Odpowiedz