Wpis z mikrobloga

• 0
W sytuacji gdy Policja zatrzyma do kontroli i nie masz zapasowej żarówki

@MamByleJakiNick: O widzisz sam się przyznałeś że bzdurki piszesz - dam ci jeszcze jedną szanse to może z reszty bzdur się wytłumaczysz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@pyszniarz: dlatego, że pisiory korzystały z policji jak ze swoich pachołów, za pałowanie kobiet na protestach, za wielogodzinne czekanie na wezwaną policję przy mniejszych wypadkach, za olewanie patoparkowania (to często w Warszawie np), za pilnowanie domu kaczafiego, miesięcznic i schodów smoleńskich, za komendanta granatnika - i można długo wymieniać.

Jakoś jak szło o pensje, to zapanowała epidemia grypy, ale jak trzeba było obstawiać miesiączki, schody i kobiety tępić, to już
  • Odpowiedz
  • 0
Ratownik medyczny, czy strażak nie ma takich uprawnień. Stąd największy hejt na nich.

@ziomus13: Ratownik może ci realne szkody zrobić i to takie z którymi będziesz całe życie się zmagał i nic nie będziesz mógł mu zrobić.
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick @pyszniarz Ostatnio sam zgłaszałem taką szkodę, zadzwoniłem do nich co mam zrobić, to dyżurny z komisariatu poprosił o adres i wysłał patrol. Więc to nie jest jakaś reguła, że jedziesz od razu złożyć zeznania.
  • Odpowiedz
@pyszniarz: policja instytucjonalnie różni się od innych służb tym, że ma charakter neokolonialny.

Czemu w stanach policja ma szacunek mieszkańców (w białych stanach i wśród białych mieszkańców*)? Bo to instytucja która ma służyć obywatelom, ochraniać ich, pomagać i być "opiekunem" otoczenia. Takimi instytucjami są w PL straż pożarna i ratownicy medyczni (pomijam to jak to wygląda w rzeczywistości), chronią i służą. Tak samo jest z resztą z wojskiem polskim, jak
  • Odpowiedz
  • 0
Czemu w stanach policja ma szacunek mieszkańców

@spedytor15k: Oj nigdy nie miałeś styczności z policją USA i ci zaręczam że w żadnym wypadku nie chciałbyś jej wynienić z Polską xD
  • Odpowiedz
@pyszniarz: Tak tylko realnie taki problem z ratownikiem może z 0,5% społeczeństwa miało. Negatywny kontakt z policją miało minimum z 25% ludzi mieszkających w Polsce.
  • Odpowiedz