Aktywne Wpisy

tesknilam_ +493
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +520
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Na zdjęciu kolacja jaką sobie zrobiłem:
carpaccio kupione za 11zł w biedronce
sałatka z fetą - feta którą kupuję wychodzi chyba 86 zł/kg (8,6 za 100g) pozostałe składniki ogórek papryka cebula kilka pomidorków kilka oliwek oliwa ocet z czerwonego wina sól ok 10-12zł
razem 30zł
Za 30zł z dowozem to teraz nic nie zamówię w warszawie. Jak bym się ubrał i poszedł zjeść na miasto to za 30zł jakiegoś chińczyka z psa można zjeść albo kebaba na talerzu bo w bułce da się jeszcze za 22zł kupić xD
Żeby coś zdrowego zjeść na mieście w wawce to 60zł trzeba wydać
#kosztyzycia #jedzenie #gastrowarszawa #gastronomia #zdroweodzywianie #zdrowazywnosc
źródło: IMG_1732
Pobierz@UFO_nas_nie_zgwalci: Ile czasu zuzyles? Ile energii zuzyles?
Od 6? 8? lat nie gotuje w domu.
Najblizsza "jadlodajnie" mam 2 min z buta od domu. Ceny jak picrel
źródło: image
PobierzJa praktycznie nie jadam mięsa smażonego w panierce (tzn jadam ale około raz dwa razy na miesiąc) Jak już jadam to smażone na maśle klarowanym tam gdzie pokazałeś ceny smażą na najtańszym oleju rzepakowym albo jakiejś fryturze.
Pokaz mi cennik knajpy gdzie schabowy jest smażony na maśle klarowanym albo jakimś smalcu gęsim/kaczym
@UFO_nas_nie_zgwalci: ja duzo gotuje, ale rozumiem ten punkt widzenia. Gotowanie dla jednej osoby dość mocno ogranicza - czesto sa duuzo wieksze koszty per osoba, zwlaszcza przy bardziej skomplikowanych, kilkunastoskladnikowych daniach. Oczywiście, ze sałatka i kawalek mięsa czy jakis makaron to spoko, ale jak masz ochote
Pokaz mi z kolei ile wydasz, ile czasu i energii zuzyjesz jak sobie bedziesz robil to swoje miesko na klarowanym masle, czy smalcu gesim/kaczym. Dalej to bedzie 30pln i 0 energii?
No i oczywiscie nic do zmywania mial nie bedziesz.
Bo pamietaj - poki co porownujemy pokrojenie fety i warzyw do karczku z kluskami
to ty nie ja porównałeś moją kolacje zrobioną na zimno do schabowego z taniego baru
Pilem do tego ze niektorzy w tym kraju na makaron mowia kluski :/
Wynajmowalismy kiedys kwatere (dawno temu). Gospodyni nas w niedziele zaprosila na obiad. Mowiac ze bedzie rosol z kluskami. No to fajnie.
Byl rosol z makaronem a na drugie danie ziemniaki z jakims miesem. Dlugo dochodzilismy do tego gdzie te kluski niby byly :PPP Wtedy smartfonow nie
Pokazales marna kolacje za 30pln i to jest niby to "gotowanie"? LOL
Dla takich jest specjalne miejsce w piekle.
jak porównujesz jedzenie to musisz porównywać jedzenie o podobnej jakości z podobnych składników. Wrzucasz jakieś tanie kotlety w panierce smażone pewnie na fryturze.
Przy tartych jest jeszcze wiecej roboty :P
BTW jest jeden odcinek podcastu Stareckiej tylko o kluskach :) Bardzo polecam odcinek, zaproszona dziewczyna wie bardzo duzo o kluskach wlasnie - https://www.podkasty.info/katalog/podkast/9128-Z_pe%C5%82nymi_ustami_/59_Za_co_kochamy_kluski_Paulina_Nawrocka_leniwe_i_%C5%82azanki_z_makiem
Piszesz jak to gotowanie samemu się opłaca bo można zjeść tanio i zdrowo. Tymczasem niczego nie ugotowałeś, tylko wszystko surowe dałeś, z najtańszego marketu. Porównujesz we wpisie surowe danie to takich, które się smaży, podgrzewa jednocześnie sam piszesz niżej, że w knajpach używają taniego oleju na fryturze za to ty masła klarownego.