✨️ Obserwuj #mirkoanonim Co sądzicie o tym, aby wysyłać fakeowe CV na juniora, gdzie wpiszemy prace w super projekcie, zaawanowane technologie i architektura, ale still tylko 2 letnie doświadczenie i potem na rozmowie rekrutacyjnej niszczyć interview, że rekruterzy będą wybałuszali oczy co to za przehuy junior?
@mirko_anonim: Rób takie, a jak będą dzwonić to mów, że mają imponującą ofertę ale nie zdecydowałeś się przystąpić z nimi do kolejnego etapu ich rekrutacji ( ͡°͜ʖ͡°)
✨️ Autor wpisu (OP): @Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin pomijając mój żartobliwy wpis to zaciekawiłeś mnie swoim komentarzem. Jaki background check? Co i gdzie? Ewentualnie porównanie z LinkedIn. A co jak ktoś nie ma LI? Co wtedy niby sprawdzą?
@mirko_anonim: pytają twoich poprzednich pracodawców, szkoły itd. Dajesz im upoważnienie do takich zapytań, jeśli odmówisz upoważnienia to to jest oczywista czerwona flaga.
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin nikt nigdy w mojej około 15-letniej obecności na rynku pracy i ok 7 pracodawcach (głównie korpo) nie zrobił mi background checka przed zatrudnieniem.
Co sądzicie o tym, aby wysyłać fakeowe CV na juniora, gdzie wpiszemy prace w super projekcie, zaawanowane technologie i architektura, ale still tylko 2 letnie doświadczenie i potem na rozmowie rekrutacyjnej niszczyć interview, że rekruterzy będą wybałuszali oczy co to za przehuy junior?
#programista15k #pracait #it
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Letnie doświadczenie to praktyki w wakacje?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta