Wpis z mikrobloga

#gimnazjum #gimbusy #gimbynieznajo
Wpis nr.4 ,, tanie przekąski ''
Dawno , Dawno , temu jak chodziłem do gimnazjum w sklepie obok mojej szkoły były tanie i pyszne przekąski
to jest taki mały sklep ( ala Żabka ) . Zazwyczaj kupowałem tam : Oranżada ,, Krasnal '' - 50 gr Chrupki ,, Maczugi '' - 50 gr
czy nawet Lód ,, Sopelek '' - 60 gr . Gdy nakupiłeś dwie oranżady i kilka paczek ,, Maczug '' ( keczupowych ) i gdy usiadłeś na klatce schodowej randomowego bloku i zasiadłeś do posiłku to miałeś ucztę godną KRÓLA ! . Wtedy to były czasy , teraz to ni ma teraz takie chrupki , lody czy oranżada są droższe ( co smuci ) np. ,, Oranżada '' ( taka jak wtedy ) w sklepie ,, U HALINKI '' kosztuje 2,50 zł ( w 2025 roku ) a ,, Maczugi '' 3,50 zł o Lodzie ,, Sopelek '' nawet nie wspomnę ( około 2 zł lub więcej )
szmergieluszaty - #gimnazjum #gimbusy #gimbynieznajo
Wpis nr.4 ,, tanie  przekąski ''...

źródło: przekąski

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szmergieluszaty az mi sie przypomnialo ze mialem taki sklepik na moim korytarzu w szkole. Jaka chemia tam byla serwowana to klekajcie narody. Nauczyciele ze dopuscili do tego zeby taki syf pchac dziexiom w takim wieku i zeby potem wygladaly jak zdeformowane sub5 to powinni buta na morde dostac ze im zeby wypadna
  • Odpowiedz