Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rad-X: Masz rację, ale miny łatwiej usunąć z pola, bo wiadomo gdzie są, bo strona która je tam wsadziła wie gdzie są i nawet są oznaczenia. Niewybuchy z II WŚ są znajdowane do dziś bo poleciały randomowo. Nie pamiętam czy trafiłem na artykuł że ktoś wszedł na minę zakopaną w ziemi, no chyba że na wojnie, ale tam to oczywiste, za to nie wybuchy co chwilę
  • Odpowiedz
@wshk ale to zabawne bo naszym jedynym realnym przeciwnikiem może być Rosja. Która morduje ludność cywilną minami. Jeżeli walka to na takich samych zasadach. Oni na nasza ludność cywilną nie będą patrzyć.
  • Odpowiedz
@wshk: za dzieciaka mieszkałem na terenach z masą min i niewybuchów z drugiej wojny światowej. Nie zginąłem, w jaki sposób? Stosowałem się do znaków zakazu wchodzenia ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@wshk: ale zabrakło przecież najważniejszego - Polska chce wypowiedzieć ten traktat nie dlatego, że miny są mniej / bardziej śmiercionośne, tylko dlatego że kiedyś miny się nie dezaktywowany same. Teraz mają więc co za problem jeżeli po kilku latach 99,9% tych min nie będzie działać
  • Odpowiedz
@wshk: Ta babka ma trochę racji, miny to ostateczność. Ale lepiej znieść konwencję i nie użyć min, niż mieć potrzebę ale nie mieć możliwość.
  • Odpowiedz