Wpis z mikrobloga

Mirki ukoczylem jakis zupelno gowno kierunwk niestety nie ma ela mnie pracy. Korpo szukaja dynamicznych oskarow niestety nie dla przegrywa robota a prywaciarz chce zebym wszystko umiał. Nie mam pomysłu denerwuje mnie to . Dobrze zdana matura 100 z podstawy matmy i 70 rozszerzonej co teraz. Nie mam pojęcia bardzo proszę o pomoc
#pracbaza #studbaza #korposwiat #studia
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cebulak123456789: masz spoko zdana mature z matmy - to znaczy ze jestes raczej analityczna osoba. Ja na Twoim miejscu zrobilbym tak:
- pocisnij nauke excela, tu masz spoko kurs za free ---> https://excelszkolenie.pl/ - jak to ogarniesz to bedziesz znal excela na wystarczajacym poziomie do 90% prac w korpo
- podszlifuj angielski - i to tez bardzo poszerzy Twoje mozliwosci aplikowania o prace
- uderzaj do korpo (to nie jest
  • Odpowiedz
@o_k---a_diabel: Excela dobrze znam wielkie dzięki znam tabele przestawne formuły formatowanie warunkowe oraz filtrwoanie zaawansowane.
Najgorszy angol. Bylem na kilku rozmowach w korporacji ale zadanie zrobiłem a oni chyba chcą właśnie dynamiczniaka zwłaszcza w handlu
  • Odpowiedz
@cebulak123456789: zalezy do jakiego dzialu aplikujesz - taak, w handlu trzeba miec gadane i latwosc w nawiazywaniu relacji, czyli takiego dynamiczniaka.

nie znamy sie, wiec, to co teraz napisze nie musi byc prawda, ale to co napisalem wczesniej - mysle, ze jestes osoba analityczna, wiec blizej Ci do pracy z liczbami niz z ludzmi

wybieraj prace zgodnie ze swoimi predyspozycjami, bo inaczej bedzie Ci ciezko znalezc prace, albo bedziesz sie
  • Odpowiedz
@cebulak123456789: jezeli chodzi o prace w finansach, bez doswiadczenia, to tak jak wczesniej wspominalem - proponuje sprobowac z audytem i aplikowac do big4 (KPMG, EY, PwC, Deloitte) - oni maja takie duze zapotrzebowanie i rotacje, ze biora ludzi bez studiow kierunkowych - tylko trzeba spoko zaliczyc ich testy rekrutacyjne. ale jest to do wycwiczenia
  • Odpowiedz
niee, to nie przejdzie - musisz znac angielski na B2 (w samej pracy nie bedzie Ci strasznie potrzebny, ale nie przejdziesz ich testow rekrutacyjnych) i na prace zdalna tez sie nie zgodza
  • Odpowiedz