Wpis z mikrobloga

Pewnie się nie przebije ale chciałbym zgłosić bohatera do nagrody dzbana roku. Dzisiejszego dnia doszło do poważnego wypadku na autostradowej obwodnicy Wrocławia. O korytarzu życia nic nie będę pisał, ale oczywiście pojawił się jakiś "sołtys z podwarszawskiej wsi" który włączył światła awaryjne i dumnie podążał za karetką. Niestety nie zdążyłem uchwycić twarzy łysego klauna za kierownicą.
dekarzciesla - Pewnie się nie przebije ale chciałbym zgłosić bohatera do nagrody dzba...

źródło: 1000015743

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dekarzciesla ja tu widzę parę możliwości - oprócz oczywiście tego że to może być zwykły cymbał co się wbił na krzywego.

- Lekarz/ratownik będący w okolicy i znający się z tymi z karetki jedzie pomóc

- Rodzina poszkodowanych (jakby coś się stało moim bliskim i był był w takiej sytuacji że jestem blisko i wiem że do nich jadą to w chuju bym miał wszystko - to nie jest drastyczne stwarzanie
  • Odpowiedz
@dekarzciesla: w Niemczech zazwyczaj tak leci lekarz swoim autem za karetką. Normalna sprawa zgłosić, ale pisanie o dzbanie roku bez wiedzy kim jest kierowca i jaką funkcje pełni to ignoracja według mnie. Oczywiście tutaj poklask będzie bo proste historie sie sprzedają ale jednak z umiarem. XD
  • Odpowiedz
który włączył światła awaryjne i dumnie podążał za karetką.

@dekarzciesla: Kto próbował się wbić do karetki z poszkodowanym, ten się w cyrku nie śmieje. Czasami pozwalają, czasami nie. Wtedy jedyną sensowną opcją jest jechać za karetką.
  • Odpowiedz
@dekarzciesla: totalna głupota oraz idiotyzm

przecież policja, żeby służyć i pomagać obywatelom, na najbliższej bramie awaryjnej albo przelotce między pasami, zorganizowała już objazd miejsca wypadku aby skierować ruch na inne drogi

tak samo partol policji oraz służby drogowe autostrady ustawiły się przed najbliższym zjazdem z autostrady i ostrzega o zablokowanej drodze nakazując zjazd

co nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz