Kończy się eksperyment z mlekiem klimatycznym!

Współpraca szwedzkich, norweskich i duńskich hodowców z producentem środka Bovaer kończy się w atmosferze kompromitacji polityki klimatycznej. Projekt dodawania do paszy dodatku chemicznego mającego zmniejszyć emisję gazów cieplarnianych sprawiał że bydło chorowało. Ale nie tylko.

- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 154
- Odpowiedz







Komentarze (154)
najlepsze
Nic dziwnego - przecież krowy nie da w stanie strawić celulozy - robią to za nie bakterie, ale te bakterie też same tego nie robią tylko wykorzystują fermentację, a fermentacja powoduje wydzielanie gazów, dwutlenku węgla, metanu, sierkowodoru.
A oni chcieli zatrzymać fermentację. W tym momencie zatrzymują odżywianie się krów, które nie dostają potrzebnych substancji odżywczych.
Tego się
@osetnik: jeśli dostali okulary z dolarów, to mogli nie zauważyć
Ideologia, brak logiki, chciejstwo, oderwanie od realiów
Skutek?
-Taki jak za każdym razem: KLĘSKA
@ObserwatorZamieszania: Nie jest przypadkiem, że gdy do władzy dorwą się lewacy, to ZAWSZE kończy się to głodem. Przerabialiśmy to w Polsce. 75% społeczeństwa chce powtórki.
misja wykonana
https://wykop.pl/link/7611383/mlekovita-wprowadza-bovaer-w-polsce
Mlekovita wprowadza Bovaer w Polsce
Najlepsze, że od dawna raz za czas kupowałem ich ich roladę ustrzycką, a właśnie od pewnego czasu nie da się tego zjeść - smakuje jakoś dziwnie - teraz nie wiem czy mi się wydaje, wprowadzili to dziadostwo czy po prostu zmienili recepturę i tyle.
Fakt jest taki, że przestałem kupować ich produkty, bo i jogurty i sery zwyczajnie się popsuły.
@bleblebator: oj, nie. Były głupsze pomysły.
źródło: GHG by gas
PobierzNiech sobie to masełko za 2.99 zł "z polskiej mleczarni" w dupę wsadzą.
Mlekovita wprowadza Bovaer w Polsce