Aktywne Wpisy

kt13 +4
Wykopki co polecacie
Zaraz mi powiecie ze "widziały gały, co brały" no ale co zrobić, jak większość facetów mieszka z mamą
Niebieski ani razu od 7 lat mieszkania we wspólnie wynajmowanym mieszkaniu nie umył ani wanny ani kibla, ani nie zrobił prania bo "nie umie"
Oferowałam instruktaż to mnie spławia, że to nie jest zajęcie dla chłopa
Ale prasować się nauczył. Jak się kiedyś ostro pokłóciliśmy gotował sobie sam (wrzucał frytki i
Zaraz mi powiecie ze "widziały gały, co brały" no ale co zrobić, jak większość facetów mieszka z mamą
Niebieski ani razu od 7 lat mieszkania we wspólnie wynajmowanym mieszkaniu nie umył ani wanny ani kibla, ani nie zrobił prania bo "nie umie"
Oferowałam instruktaż to mnie spławia, że to nie jest zajęcie dla chłopa
Ale prasować się nauczył. Jak się kiedyś ostro pokłóciliśmy gotował sobie sam (wrzucał frytki i
wysokiewiczplum +589
JEDZENIE DLA MEDYKA
Cudowny covidowy czas, kiedy to frajernia na średniej krajowej zrzucała się na jedzenie, dla najbogatszej grupy zawodowej w kraju XD
Przecież oni musieli się turlać ze śmiechu w tych szpitalach. Kompletny absurd
#lekarski #pracbaza #programista15k #zarobki #medycyna
Cudowny covidowy czas, kiedy to frajernia na średniej krajowej zrzucała się na jedzenie, dla najbogatszej grupy zawodowej w kraju XD
Przecież oni musieli się turlać ze śmiechu w tych szpitalach. Kompletny absurd
#lekarski #pracbaza #programista15k #zarobki #medycyna

@nairoht: no i żeby odłożyć te 20% czyli jakieś 120k aktualnie musi odkładać przez 2 lata, przy założeniu że zarabia 10k na rękę. Jednocześnie weź pod uwagę że zaczynając pracę zarabia pewnie mniej, więc okres
źródło: Joker-Listening-to-Todd-Phillips-on-a-Subway-14032025053626
PobierzTo rynek wyznacza co jest fanaberia a co nie, a nie standard który sam sobie definiujesz xd
Ale za to robol na UoP przekraczający potężne 10k / mies. wpada w 32%, oddając łącznie ponad połowę ochłapów, które dostaje od pracodawcy okradającego go z ~90% owoców pracy.
Trzeba natychmiast obniżyć podatki
@Vela102: Może zamiast tego wziąć kredyt na te pół bańki i płacić 3.3k, a jak będzie nadpłacał to mu jeszcze zmaleje (za to u czynszojada na pewno nigdy nie zmaleje)
@pysznewpierdalator: Ahh jes, normalizacja chowu klatkowego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dobry przykład mentalu niewolnika, oby tak dalej a szef kupi synowi obiecane Porsche trochę szybciej. No chyba, że sam jesteś szefem, wtedy rozumiem postawę, ale nie
@Mathas: 50-60 m2 to nie pełnowymiarowe mieszkanie. Pełnowymiarowe mieszkanie to takie z którego wychodzisz bo musisz a nie dlatego, że czujesz się przytłoczony i traktujesz je jako sypialnię. Takie komfortowe mieszkanie (bez fanaberii) to salon + kuchnia 30 m2, sypialnia, pokój do pracy i
Komentarz usunięty przez autora
- Właściciel/ka małego biznesu, np sklep z częściami samochodowymi, kosmetyczka, fryzjerka
- Fachowiec w bardzo wielu dziedzinach: hydraulik, wykończeniówka
- manager średniego szczebla w korpo
- Pielegniarka, ogólnie zawody związane z ochroną zdrowia
- pociotek polityka nominowany na stanowisko urzędnicze ( ͡
pomijam juz to ze w finansach zawsze sie dyma kosmiczne nadgodziny.
Wszystko zależy z jakiego domu pochodzisz, to jest kwestia subiektywna, czy będziesz czuł się przytłoczony. Trzeba pamiętać, że jest masa osób z biedniejszych domów, gdzie wychowywali się np przez 20 lat swojego życia w 60 metrach na 5 osób. Taki ktoś bynajmniej nie będzie się czuł przytłoczony, gdy będzie miał taki metraż sam dla siebie w wieku dorosłym i bynajmniej nic mu nikt nie musiał wmawiać, tak go ukształtowało życie.