Wpis z mikrobloga

@wysokiewiczplum: I to wszystko dzięki temu, że każdy lekarz trzymał język za zębami w kwestii zarobków i płakał podczas kolejnych strajków. A teraz otwarcie w środowisku lekarskim mówi się, że dodatki covidowe, które brał każdy, to był złoty, niepowtarzalny czas.
  • Odpowiedz
  • 808
@adrianna-: I to jest właśnie majstersztyk całego środowiska. Absolutni mistrzowie, nikt nie robi tego tak jak oni.

Zapytasz przeciętnego Polaka o zarobki młodych lekarzy, to będzie płakał nad ich losem XD Najchętniej sam wyjąłby z portfela i dorzucił tym biednym herosom. O tym, że młody lekarz rok po studiach może kasować 200/h w POZ w całym kraju to oczywiście nikt nie ma pojęcia, a lekarze poza zamkniętymi grupkami nie rozpowiadają
  • Odpowiedz
@Bipolar-: Dzięki Bogu w prywatnych placówkach wirus chyba nie był tak groźny jak w szpitalach.

Normalny być może nie jestem, ale nie mam jak tego zdiagnozować :( Nie stać mnie na zapłacenie kilkuset złotych za wizytę u psychiatry
  • Odpowiedz
@wysokiewiczplum: @adrianna- Faktycznie złoty czas. Spędzasz 12h wśród pacjentów, którzy mogą cie zakazić chorobą, która cie zabije. No po prostu praca marzeń każdego.

@Bipolar-: Straty oszacowano na 0 złotych, ale do śmiertelnie groźnej pracy trzeba było chodzić bo dziesiąte mieszkanie samo się nie kupi.
Nighthuntero - >@wysokiewiczplum: @adrianna- Faktycznie złoty czas. Spędzasz 12h wśró...
  • Odpowiedz
@wysokiewiczplum: Jaki kwik biedaka z bólem d--y XD Jak tam, jutro na 6 rano do kołchozu przygotowany? Dwunasteczka na tasiemce czeka? Harnaś już wleciał dzisiaj na zapicie frustracji, czy dopiero wjedzie na spokojny sen i rześki poranek? Pokwicz jeszcze z żalu. Nie krępuj się i ulżyj sobie ( ͡° ͜ʖ ͡°) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
pluć się do lekarzy o zarobki

Nie zarabiam mało, jestem programistą ale to co się dzieje w branży medycznej to patologia - sztuczne trzymamie limitów na specjalizacje żeby nie robić konkurencji i rypać ludzi na hajs za wizyty oferując niską jakość porady. Bo nie mają wyboru
  • Odpowiedz
@polakpatriota2137: masz pełna rację, dlatego powinno się odblokować zawody medyczne tak jak wcześnie prawnicze i niech sobie konkurują.
Mylisz wolny rynek z branżowym korporacjonizmem który sięga czubków władzy
  • Odpowiedz
@wysokiewiczplum: O co chodzi z tą nagonką na lekarzy na wykopie w ostatnim czasie? To kolejna grupa po kobietach, rowerzystach, osobach z tatuażami, dziennikarzach, kierowcach ciężarówek, rolnikach, politykach, imigrantach, policjantach, murzynach, julkach w luźnych ubraniach, taksówkarzach, właścicielach psów, żydach, wegetarianach, której się tutaj nie lubi? Zaraz będzie łatwiej wymienić, kogo się tutaj lubi, niż kim się gardzi xD
  • Odpowiedz