Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 245
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szzzzzz: tak, po głębszej refleksji zauważyłem, że tak właśnie jest.
W pewnym momencie zrozumieliśmy, że siedzimy w tym bagienku zwanym życiem razem i musimy się trzymać razem, żeby to miało sens. Praktykujemy rozmowę zamiast kłótni i obrażania się na siebie, jak na dorosłych, cywilizowanych ludzi przystało.
  • Odpowiedz
@Ana77 Pewnie nie jeden tutaj wyrażał chęci zainteresowania twoją osobą czy nawet spotkania, no ale jak się chce i szuka niewiadomo czego to teraz nie marudź. Może jesteś jakaś zablokowana mentalnie musisz się przełamać.
Żeby nie było jestem w podobnej sytuacji i najgorsze jest chyba to odrzucenie przez drugą osobę że miało się tak samotne życie.
  • Odpowiedz
@Ana77: wrzucenie zdjęcia na apkę to jest przekroczenie pewnej granicy która dla mnie też była dość trudna
na początku jest "a jak ktoś znajomy zobaczy? ale będzie przyps"
tym bardziej jak kiedyś ludzie znaleźli zdjęcie szefowej na sympatii i pokazywali sobie "o popatrzcie! jakie ogłoszenie"

ale potem jest refleksja "no i właściwie co z tego? ktoś przeczyta, może pokaże znajomemu i nawet razem się pośmieją, ale w jaki sposób mnie to dotyka? w
  • Odpowiedz
@Ana77: z perspektywy kogoś kto sam się nie dawno przełamał się żeby założyć konto na aplikacji randkowej mogę powiedzieć, że przez parę początkowych dni to przeżywałem a teraz z powrotem przywykłem do braku zainteresowania. Już nawet zdążyłem zostać zghostowanym. Możesz przynajmniej spróbować
  • Odpowiedz
@Ana77 jeśli kociak sobie już nie radzi to jest JUŻ bardzo źle. Nie powinnaś przeciągać jego agonii. Koty nie okazują słabości i ludziom wydaje się, że jest jeszcze w miarę ok ale on cierpi. To ciężkie ale powinnaś podjąć decyzję o uśpieniu jak najszybciej. Brutalne słowa ale im szybciej to zrobicie tym będzie lepiej dla was obojga. I nie zapomnij być z kotkiem do samego końca aż nie zamknie oczu. Nie
  • Odpowiedz
@Ana77: 34 to normalny wiek, zresztą w każdym wieku możńa znaleźć drugą połówkę kwestia tego że im człowiek starszy tym ludzie którzy szukają też mają coraz większy bagaż doświadczeń - rozwody, dzieci, wdowa/wdowiec.
@heniek_8 dokładnie, nie ma co się przejmować bo cokolwiek się nie zrobi to zawsze znajdzie się ktoś kto będzie oceniał. Najczęściej i tak nie powiedzą tego w twarz tylko gdzieś za plecami więc tym bardziej ch
  • Odpowiedz
@Ana77: Ja już mam 40 na karku i też całe życie byłem samotny i żadne kobiety sie mna nie interesowały, ale udało mi się znaleźć partnerkę. Już 3 lata jesteśmy razem. Także da się, tylko musisz przełamać strach i zacząć aktywnie szukać faceta. Wykorzystywać okazję. Trzymam kciuki ()
  • Odpowiedz
Dzisiaj coraz więcej młodych woli starsze.

Do lozka tak, ale nie do zwiazku.

Głownie dlatego, że młode mają siano w głowie, a starsze wiedzą czego chcą i lubią spokój, tak samo jak faceci.

@
  • Odpowiedz
@Ana77: klasyk, hipergamicznie dzialajaca kobieta czekala na ksiecia z bajki pomimo tego ze przeciez nikonu nie mozna ufac, teraz na stare lata przezywa samotnosc bo nie moze sie nikomu wygadac a baby tak maja ze swoje stany emocjonalne reguluja poprzez klepanie jadaczka, zostal tylko kot i coraz wieksze poczucie pustki, takich kobiet bedzie coraz wiecej dlatego bede to powtarzac do konca zycia, nigdy nie bierz baby po 30
  • Odpowiedz
Głaszcze jego kościste ciałko i pomagam mu czyścić futerko - będę musiała się z nim pożegnać niedługo, kiedy będzie bardzo zle

@Ana77: Trzymaj się tam, ale z twojego opisu wynika, że już jest bardzo źle.
  • Odpowiedz