Wpis z mikrobloga

Leże w łózku z kotem i ryczę. Z wieloma rzeczami sobie w życiu poradziłam, ale wykańcza mnie psychciznie, że nikt mnie nie chciał. Tak mi to zryło psychikę, że boję się nawet wrzucić zdjęcie na aplikację randkową.Jak mam kogoś poznać jak wstyd mi za swoje życie?
Samotność jest trudna, wszystkie radości smutni dzielisz tylko ze sobą.Nie ma tego jak rozpracować i rozładowac całe napięcie przeżywając to z kimś.
Słyszałam, że życie w pojedynkę to nie życie. Ja wierzyłam calą swoją młodość, że tak żyć można, bo ludziom nie można ufać. Może jednak jestem twarda skoro mając duże problemy psychiczne nie myślałam w desperacji, żeby kogoś znaleść by było łatwiej ¯\(ツ)/¯

Moje zwierzątko umiera na raka, a ja nawet nie mam z kim podzielić sie tym smutkiem.Nawet nie opowiadam o tym nikomu, bo byłyby drwiny, że stara panna przejmuje sie jakimś kotem.
Głaszcze jego kościste ciałko i pomagam mu czyścić futerko - będę musiała się z nim pożegnać niedługo, kiedy będzie bardzo zle.Zastanawiam się po c--j mi to samotne życie.

#depresja #zalesie #niebieskiepaski #rozowepaski #zwierzeta #koty
  • 244
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ana77: Głowa do góry Mirabelko \o/ i przełam tą fobie społeczną i zacznij spacerować, aktywnie wypoczywaj, znajdź hobby, pasję, a znajdziesz ludzi podobnych sobie później już będzie z górki 😀
  • Odpowiedz
Moje zwierzątko umiera na raka, a ja nawet nie mam z kim podzielić sie tym smutkiem

@Ana77: jak to nie? Dzielisz się tym z nami.
I oczywiście zawsze znajdzie się przegryw "hehe czad nie chciał hehe to jest sama hehe". Za każdym razem ten sam wysryw w komentarzach, bo każdą laskę mierzą jedną miarą, a sami siedzą w piwnicy i walą konia do hentai. Trzymaj się i głowa do góry
  • Odpowiedz
@Ana77: a to spoko, jeszcze nie jest za późno. Spróbuj zidentyfikować swój problem i go naprawić

@kaspil: zacznij od pobiegania, a potem wyjściu do ludzi, będzie dobrze
  • Odpowiedz
@Ana77: musisz nauczyć sie być szczęśliwa sama ze sobą , bo jeżeli tego nie będziesz potrafiła to nawet z drugą osobą po chwili zauroczenia to znowu przyjdzie. Zycie to nie bajka jest , trzeba mocno nad sobą pracować zeby bylo dobrze.
  • Odpowiedz
@Ana77: Nie brzmisz jak ktoś nie do zniesienia, raczej jak wrażliwa osoba, świadoma swoich problemów. Może warto byłoby skorzystać z pomocy specjalisty, żeby te problemy dobrze rozpoznać, nazwać i zacząć sobie z nimi radzić. A samotność to g---o, ale wbrew temu, co może się wydawać, kiedy dużo czasu spędza się w internecie, chodzi po świecie wielu normalnych facetów gotowych wspólnie dźwigać te wszystkie ciężary, traumy, dziwactwa i wspólnie mierzyć się
  • Odpowiedz
@Ana77:

Słyszałam, że życie w pojedynkę to nie życie. Ja wierzyłam calą swoją młodość, że tak żyć można.

Można a nawet trzeba. najlepsi ludzie na związek to tacy którzy mają swoje życie a nie desperacko potrzebują kogoś żeby wreszcie znaleźć sens życia i szczęcie. partner ma być tylko wisienką na torcie ,a nie sensem życia.
  • Odpowiedz
  • 1
@Ana77 przykro się to czyta. Współczuję Ci że tak się twoje życie potoczyło. Musi być cie cholernie ciężko tak żyć - szczególnie teraz kiedy odchodzi twój najbliższy koci przyjaciel. Jeśli chciałabyś coś zmienić - to może warto byłoby żebyś poszukała pomocy psychoterapeutycznej. Jesteś jeszcze w miarę młoda i myślę że zasługujesz na szczęście.
  • Odpowiedz
@ChillExecutiveOfficer czyli kobieta musi brać co jej los daje w młodym wieku? Poznałam swojego męża po 30 i bardzo dziękuję sobie samej, że szukałam długo, a nie zgadzałam się na bylejakość.
@Ana77 współczuję choroby zwierzątka. Poznać można kogoś w każdym wieku i życzę Tobie, żebyś nie była samotna.
  • Odpowiedz
@Ana77: Skoro jest wychudzony i nie moze nawet sie umyc to moze nie mecz tego biednego kotka i idz na zastrzyk. Ja wiem, ze c-----a decyzja i sam musialem ja podejmowac, ale to jak z byciem... singlem? Ciezko, ale czasami jest lepiej niz z baba!
  • Odpowiedz
nie ma laski tak brzydkiej i tak s----------j emocjonalnie żeby żaden facet jej nie chciał, u mnie na osiedlu jest menelica z FAS, nie ma zębów i chodzi w oszczanych gaciach a i tak znalazła sobie faceta

@piekuo: Dokładnie, jak kobieta mówi że nikt jej nie chciał to kłamie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Ana77: widzisz, mnie ghostuja, usuwają pary. W ogóle jestem traktowany jako zło konieczne. a ty masz problem bo cię nikt nie chce i masz problem zdjęcie wrzucić. Jakbym miał słabsza psychikę pewnie już bym się chwilę temu wyhustal z samotności
  • Odpowiedz