Wpis z mikrobloga

Jak mnie triggeruja takie wiadomości xd
Mam 27 lat, pracuje, wcześniej do szkoły też sama jeździłam, a pytania wciąż te same xd
Oczywiście kocham mamuśkę swoją i dziękuję, że pyta ale wiecie o co chodzi
Bananada - Jak mnie triggeruja takie wiadomości xd 
Mam 27 lat, pracuje, wcześniej do...

źródło: IMG_5887

Pobierz
  • 130
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bananada: gdzieś widziałem taki filmik o toksycznych rodzicach - kiedy jesteś dzieckiem traktują cię jak dorosłą, a jak jesteś dorosła, traktują Cię jak dziecko...
  • Odpowiedz
  • 1180
@Bananada mam 35 lat, żonę, dzieco, do tego kota, a jak gdzieś jadę, nawet durne 100 km, to muszę zdać raport sms Tacie, że dotarłem i wróciłem. Inaczej rodziciele zaczynają dzwonić, aby się upewnić.

Jest to irytujące, czasami bardzo, ale skoro nasi rodzice czują się dzięki temu lepiej, spokojniej, to warto zagryźć zeby i wyskrobać tego esa w kilka sekund. Nic nas to nie kosztuje, a oni czują się lepiej :)
  • Odpowiedz
@tab04 są rodzice toksyczni, ale też i tacy, którzy bardzo się martwią i wszystkim przejmują, nadopiekuńczy. Dla nich zawsze będziemy dziećmi.
  • Odpowiedz
ale nadopiekuńczy zawierają się w toksycznych

@corsa900: @marnynick
o to to
dokładnie.
dorosła kobieta, mogąca legalnie kupić a-----l, chodzić z kim chce i gdzie chce, robić co chce musi zdać raport mamie, że rano wstała, zjadła kanapeczkę, i pojechała autobusem 202 do pracy z przystanku al.
  • Odpowiedz
@marnynick pewnie tak, ale można na to przymknąć oko. Za każdym razem, kiedy wkurzy mnie taki telefon od nich, bo akurat trafią na moment, gdzie jestem w samym centrum Sajgonu, to momentalnie przypominam sobie jak ulotne są chwile spędzone z rodzina, jak kruche jest życie.

Kiedyś wszyscy zatęsknimy za tym ich irytującym kontrolowaniem. Dlatego nie warto się o to wkurzać.
  • Odpowiedz
@tab04 są różne przypadki każdy inny. Jedni rodzice zawracają w ten sposób głowę ze szczerej troski, a inni robią to z premedytacją, aby zyskać atencję dziecka i skupić na sobie uwagę, której im brak.

Da się to rozróżnić. Wszystko zależy od tego jakie relacje panowały w młodości.
  • Odpowiedz
mam 35 lat, żonę, dzieco, do tego kota, a jak gdzieś jadę, nawet durne 100 km, to muszę zdać raport sms Tacie, że dotarłem i wróciłem.

@corsa900: Można też przestać się z każdej pierdoły spowiadać rodzicom
  • Odpowiedz