Aktywne Wpisy

Krs90 +73
#nieruchomosci #polska #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #patodeweloperka #rzeszow #dom
Cena : 521 802
Na sprzedaż parterowy dom wolnostojący położony na kameralnym osiedlu składającym się z 12 domów jednorodzinnych, w zielonej i spokojnej części Rzeszowa. Nieruchomość znajduje się w malowniczym otoczeniu lasu i strumyka. To doskonała opcja dla osób poszukujących gotowego do zamieszkania domu z ogrodem, oferującego wygodę i bliskość natury.
Cena : 521 802
źródło: rzeszow
Pobierz
zaganiacz_bydla +106
#psiarze #psy #bekazpsiarzy #patologiazmiasta #dogpill
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
Czy to jakaś nowa moda, że po chleb przychodzi się ostatnio z psem? Niemal za każdym razem ostatnio widzę zwierzęta w sklepach spożywczych.
Psiarze to stan umysłu. Change my mind.
źródło: 45754745768
Pobierz

W skrocie:
- poprzednia administracja, pod koniec rzadow wyemitowla mnostwo krotkoterminowych obligacji, powodujac ze w ciagu nastepnych 6 miesiecy USA beda mialy do splaty dlug w wysokosci $7T (7 bilionow dolarow).
- obecnie w USA oprocentowanie 10 letnich obligacji jest rekordowo wysokie (ponad 4% a siegnelo nawet 4.8%). Takze refinansowanie dlugu na takich obligacjach byloby ogromnie kosztowne.
- zatem, zeby nie doprowadzic do szybkiego bankructwa USA, obecna administracja chce wywolac krotkotrwaly krach na gieldzie, co zmusi inwestorow do ucieczki od akcji i wejscia w obligacje (co obnizy ich rentownosc), a dodatkowo da FED pretekst do obnizenia stop procentowych.
Zatem wyglada ze to nie jest dobry czas by wchodzic w akcje na amerykanskiej gieldzie.
https://x.com/amitisinvesting/status/1896972241415344477
#usa #ekonomia #gielda
Ale do rzeczy.
@deziom: Oczywiscie ze debile, Ty na ich tle jestes niewatpliwym geniuszem.
Tylko jak to jest ze te debile maja wielomiliardowe majatki, firmy przynoszace ogromne zyski, a Ciebie geniusza, nie stac na kawalerke w Warszawie?
Nie był głupi po prostu chciałem żeby nie wyszedł taki agresywny ale jak chcesz mogę wrócić - chłop pueprzy głupoty i nie ma pojęcia o tym jak działa pieniądz fiducjarny a ty podajesz na zbicie mojej tezy przykłady o których nie masz pojęcia bo gdzieś kiedyś usłyszałeś o nich i teraz bezmyślnie
@ShadyTalezz: bankructwo kraju, inaczej niewyplacalnosc panstwa, to sytacja w ktorej rzad nie jest w stanie splacic swojego dlugu - zarowno wobec wierzycieli krajowych, jak i zagranicznych.
-> https://en.wikipedia.org/wiki/Sovereign_default#:~:text=A%20sovereign%20default%20is%20the,bonds%20or%20other%20debt%20instruments.
Taka wlasnie sytuacja spotkala Niemcy w 1923 roku, gdy inflacja spowodowana dodrukiem nie dawala juz nadzieji na splaty dlugu.
@nimamkolan: zobaczymy, na razie jestem kilkadziesiat tys. bugsow do przodu. Zyski juz zrealizowalem ale niedlugo beda kolejne okazje do zarobku. Wszystko zalezy od timingu.
@ShadyTalezz: przeciez napisalem Ci wyraznie ze bankructwo to niemoznosc splacenia dlugow. Kazdy z krajow ktore wyslalem wczesniej tego doswiadczyl. To wyczerpuje definicje bankructwa.
@ShadyTalezz: Aha, swietna definicja.
No comment.
Nie musi ci się podobać bo według twojej też żaden kraj nie został bankrutem bo żadnemu nie zabrakło cyferek w systemie, były niewypłacalne bo te cyferki się nie przekładały na realne zasoby I nie dało się za nie nic kupić rozumiesz?
@ShadyTalezz: aha, ok, przekonales mnie. zaden kraj nigdy w historii ludzkosci nie zbankrutowal.
źródło: Pigeon Chess.jpg_large
Pobierzźródło: th
Pobierz