Może coś przegapiłem ale czy pojawiły się na tym tagu argumenty natalistów że warto sprowadzać dzieci na ten świat pomimo faktu że będą skazane na miedzy innymi
20 lat szkoły 40 lat pracy Choroby Śmierć I wiele innych..
@galek: Coś tam, że mamy depresję, i ludzie uwielbiają swoje prace, a poza tym to ziemniaki z ogniska to niezapomniane przeżycie które warte jest powołania do życia nowego człowieka xd #pdk
@Zgrywajac_twardziela mnie ostatnio urzekło jak natalista powiedział że dokonał wnikliwej analizy tego jak będzie wyglądać życie jego potomka i wyszło mu że warto aby się urodził :)
@666-666: Trójka moich potomków ma fajne życie, bo umiem je im zapewnić. W przyszłości też sobie poradzą bo je do tego przygotowuje i odpowiednio wesprę. Ten cały antyanalizm to taka redukcja dysonansu poznawczego skrajnych nieudaczników, nic więcej.
Ten cały antyanalizm to taka redukcja dysonansu poznawczego skrajnych nieudaczników
No nwm, dla mnie to dziwne. Wrzucasz kogoś kto nie umie pływać do basenu a jak utonie to wine zrzucasz na niego... tylko że on nigdy nie chciał być wrzucony, zrobiłeś to ty, bez jego zgody ani takiej potrzeby chcąc dać mu "radość" z pływania której nigdy nie potrzebował.
@zonecom: To była analogia do sprowadzania kogoś na świat. Robisz dziecko bez jego wiedzy i zgody, a jak sobie nie poradzi to nazywasz go skrajnym nieudacznikiem. To tak samo jakbyś wrzucił do basenu kogoś, kto nie umie pływać i wyzywał od nieudaczników jak się utopi
@zonecom: Żaden rodzic nie jest w stanie zagwarantować dziecku szczęścia. Zawsze coś może się stać, czy to choroba, wypadek, czy chociażby jakaś osoba w szkole/pracy która skrzywdzi twoje dziecko które potem przez lata będzie musiało leczyć się z traumy.
Wiem, że odpowiesz coś w stylu "ryzyko jest wszędzie! Z domu też nie wychodzisz bo boisz się wypadku!?" Po pierwsze, w przypadku dziecka to ty decydujesz o zagraniu na loterii JEGO
@galek: Im więcej potomków tym lepiej, trzeba dać szansę na życie jak największej liczbie ludzi, żeby mogli zaznać piękna życia jak my. Nie bądźcie samolubni.
20 lat szkoły
40 lat pracy
Choroby
Śmierć
I wiele innych..
#antynatalizm
Komentarz usunięty przez moderatora
No nwm, dla mnie to dziwne. Wrzucasz kogoś kto nie umie pływać do basenu a jak utonie to wine zrzucasz na niego... tylko że on nigdy nie chciał być wrzucony, zrobiłeś to ty, bez jego zgody ani takiej potrzeby chcąc dać mu "radość" z pływania której nigdy nie potrzebował.
Wiem, że odpowiesz coś w stylu "ryzyko jest wszędzie! Z domu też nie wychodzisz bo boisz się wypadku!?" Po pierwsze, w przypadku dziecka to ty decydujesz o zagraniu na loterii JEGO
Był taki wpis swego czasu na tagu, pisany całkowicie serio xD