Wpis z mikrobloga

Może coś przegapiłem ale czy pojawiły się na tym tagu argumenty natalistów że warto sprowadzać dzieci na ten świat pomimo faktu że będą skazane na miedzy innymi

20 lat szkoły
40 lat pracy
Choroby
Śmierć
I wiele innych..

#antynatalizm
  • 72
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@garrincha94 ale dużo ludzi którzy teraz są szczęśliwi znajdzie się na tym oddziale.

Wikipedia podaje że szczęście to emocja. Emocja jest subiektywna. Więc niedefiniowalne obiektywnie

Jesteś zbyt ubogi intelektualnie aby z tobą dyskutować
  • Odpowiedz
@choochoomotherfucker: zobacz że według tych ankiet ludzie są najbardziej zadowoleni właśnie z życia rodzinnego. poza tym czysty pragmatyzm kiedyś będziesz stara ktoś się musi tobą zająć, potrzebujemy nowych ludzi. wypadki się zdarzają ale to jest powód żeby przestać cokolwiek robić równie dobrze można nie wychodzić z domu bo jest szansa że samochód mnie przejedzie i zostanę kaleką, nieduża ale jest. przecież to jest absurdalne myślenie
  • Odpowiedz
@galek: czemu mieli by kłamać? ja rozumiem jakby to chodziło o coś wstydliwego ale tak nie jest w tym przypadku. ja osobiście nie znam nikogo kto by twierdził że żałuje że się urodził już prędzej bym uwierzył że to wy po prostu jesteście przewrażliwieni
  • Odpowiedz
kiedyś będziesz stara ktoś się musi tobą zająć

@KarnetNaGlony: Aha, czyli mam sobie stworzyć własnego niewolnika, który zamiast sobie żyć i robić, co będzie chciał, będzie musiał zajmować się starą matką xD Poza tym wiele dzieci wyjeżdża albo z różnych powodów traci kontakt z rodzicami.
  • Odpowiedz
najlepszy argument jest taki że to o czym piszecie...nie istnieje xD większość ludzi jest zadowolona ze swojego życia jest na to multum badań. Tak macie po prostu depresję być może tak silna ze nie ciężko wam sobie wyobrazić że inni jej nie mają

@KarnetNaGlony: majaczenia prymitywów w jakichś światowych ankietach nie podważają faktów na temat rzeczywistości oraz logiki antynatalizmu.
A jeśli nawet to nadal nie jest to 100% więc to
  • Odpowiedz