Aktywne Wpisy

tesknilam_ +171
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +248
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Są jakieś znaczące różnice oprócz braku śledzenia Microsoftu? Czy to tylko kolejny klon powodujący zamieszanie?
Texas Instrument już przeniósł swoje IDE CCS na pochodną Theia. Więc trzeba myśleć na poważnie o zmianie przyzwyczajeń.
Ja osobiście zawsze wolałem używać Eclipse IDE na Javie. Mimo swoich wad miało przemyślane GUI, outline, możliwości tworzenia skrótów klawiszowych i dobrze się z tego korzystało. Do Visual Studio Code zawsze miałem jakieś uprzedzenie.
Moje doświadczenia pochodzą z branży embedded, gdzie na Eclipsie zostały zrobione IDE do/od STM, Texas Instrument i NXP, ESP32. Dodatkowo pisanie C/C++ pod linuksa na surowym Eclipsie.
#programowanie #programista15k #embedded #stm32 #esp32 #c #cpp
Choć mam wrażenie, że wszystkie te IDE oparte na javie to ciężkie monstra i zastanawiam się nad VS cały czas. Dobrze wspominam Atmel Studio 6+ które z rozwiązań wewnętrznych przeszło na nakładkę na VS Studio
@Saly: gdzie tam, to nawet fork nie jest. jedyne co ma wspólnego to monaco jako edytor kodu.
@biauekWladcaJajek: z tego co widzę po screenach to dużo interfejsu pochodzi z vscode, gdzie monaco z tego co pamiętam (używałem kiedyś produkcyjnie) to samo okienko tekstu
Zresztą nawet pluginy vscoda są wspierane.