Aktywne Wpisy

moll +9
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +74

CEO Microsoftu właśnie przyznał, że AI nie generuje żadnej wartości.
Bańka na AI właśnie się kończy. Jak mówiłem kilka miesięcy temu, to nikt nie wierzył.
https://finance.yahoo.com/news/microsoft-ceo-admits-ai-generating-123059075.html
źródło: 1000026521
Pobierz@mk321: PS. a mógłbyś przytoczyć jakie argumenty podałeś ostatnio, które idą za takim tokiem myślenia?
Jedno gadają, a drugie robią. Chociaż i tak jestem zdziwiony, że marketingowcom udało się wmówić tym wszystkim CEO i księgowym, że LLM to rozwiązanie wszystkich problemów i olbrzymie zyski ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Czy dla programistów? To nigdy nie zależało od AI, więc koniec bańki na AI nic tutaj nie zmieni. Projekty będą jak poprawi się koniunktura (stopy itd).
- Na giełdzie? Teraz była. Jak AI pęknie, to najwyżej będzie eldorado do shortowania. Ale z Microsoftem nie tak szybko, przedwczoraj ogłosili Majorana 1 (procesor kwantowy, ale taką technologię, gdzie rzeczywiście mogą powstać, takie do realnego użycia) - wczoraj o
w pracy byłem królem excela, power bi itd. a teraz? każdy debil może wpisać swój problem do chata i ma rozwiazanie szybsze i lepsze niż moje
singularity w tym roku lub kolejnym, a to ze pan ceo nie umie skomercjalizować zysku to juz
A zobacz dalszą część cytatu:
@memento_mori: debile mają bana na google searcha?
@mk321: jaką rządowa? Skad ty to wymyśliłeś?
Zresztą tutaj powiązany jest też projekt energetyki. Elektrownie, infrastruktura, data centers przy elektrowni.
Obecnie większość funduszy w AI pochłania właśnie energetyka (poza samym sprzętem). Jeśli rząd wyłoży na to kasę i firmy od AI na tym oszczędzą, to tak naprawdę rząd da pieniądze tym firmom.
To tak jak u nas, rząd chce dać dopłaty ludziom
oj nie czasem. Mi AI generuje kod który niemal zawsze muszę poprawić. To co jest fajne to fakt że AI potrafi zarzucić jakimś pomysłem na rozwiązanie problemu o którym jeszcze nie pomyślałem, torchę to przypomina pair programming
@SmugglerFan Google /= chat który z prompta pisze ci to co chcesz, jak
@iwannafreshstart To jeszcze sobie poczekamy na kolejny etap ;)
Czyli byłeś nikim i jakbyś trochę sam poszukał w internecie to byś też doszedł do tych samych wniosków. Dużo osób tutaj pracuje na bardziej poważnych stanowiskach i się naśmiewa z Ciebie
@mk321: co do zasady jest to wierutne kłamstwo. Poczynając od "klasycznych" modeli predykcyjnych i detekcji fraudów, przez potężny obszar analizy obrazu, dźwięku, innych sygnałów, cała autonomiczna robotyka, po NLP, które LLMy usprawniają i znacząco obniżają koszta developmentu takich rozwiązań.
Zgodziłbym się za to na to że był jakiś niezrozumiały hype na to że będzie można tłuć LLMy młotkiem do postaci