Wpis z mikrobloga

@mam_spanko: Ciekawe czy tacy chętni będą do pisania postów jak im w lato przez dwa tygodnie przywali +41 stopni :V Już pomijam brak rozróżniania aktualnej pogody od wyciągania średnich temperatur z konkretnego miesiąca i porównania ich do poprzednich lat to wystarczy "na chłopski rozum" popatrzeć jaką mieliśmy w tym roku zimę. Tak naprawdę dopiero teraz w połowie lutego chwyciło jakimś większym mrozem....i to jeszcze w nocy, bo w dzień temperatura
  • Odpowiedz
@Anthrax91: Ciekawe czy tacy chętni będą do pisania postów jak im w lato przez dwa tygodnie przywali +41 stopni

No czekam na takie lato xD a w zabetonowanej przestrzeni bez kanałów powietrznych i parków nawet+30*C się odczuwa jakby się było w piekle.

W każdym razie tak jak Trzaskowski pedzioł, planeta płonie jak nic i to wszystko nasza wina xD
  • Odpowiedz
@mam_spanko: pisowcy ewidentnie przestawili wajchę do końca na przekaz dla debili. Może im wyszło z jakichś badań, że ktokolwiek kto nie ma pamięci złotej rybki prędzej nie pójdzie na wybory niż pójdzie zagłosować na nich i trzeba umacniać betonowy elektorat konfedepisu bo paradoksalnie to się bardziej opłaci niż szukanie nowego wyborcy.
  • Odpowiedz
@wartosci_tradycje_EUROPEJSKIE: Ja polecam jednak stanowisko i wiedzę naukową niż ubogi chłopski rozum dla niepoznaki nazywany "zdrowym rozsądkiem ", ewentualnie z "kolega co się zna opowiadał".
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Scientific_consensus_on_climate_change#:~:text=A%202016%20reanalysis%20confirmed%20that,a%202021%20study%20found%20that
Jeśli praktycznie 100% naukowców z danej dziedziny na całym świecie zgadza się z danym twierdzeniem to jak można dalej je kwestionować?
  • Odpowiedz
@Anthrax91: inna sprawa, że u nas ocieplenie, nie będzie się objawiać ociepleniem, tylko ekstremalną pogodą, częste skoki temperatur, burze w grudniu, długie okresy suszy, ogromne ale krótkie opady itp.

Co z tego, że w tym roku w tatrach było zimno, jak w zeszłego sylwestra zaliczyliśmy skok z minusowych temp do +20 stopni w przeciągu jednej nocy XD
Jak ktoś uważa, że to jest normalne to zapraszam do lekarza
  • Odpowiedz