Wpis z mikrobloga

Siedzę sobie z kapitanem (Duńczyk) na mostku chwilę po wyjściu z portu.
Na odchodne zanim zostawi mi statek żebym już prowadził go sam pyta się czy słyszałem o dzisiejszym spotkaniu w Paryżu najbardziej wpływowych krajów EU wymienia Danię (reprezentuje wszystkie kraje Skandynawskie), Włochy, Niemcy, Francję oraz Polskę.
Zapytałem się go z ciekawości skąd ma info o tych najbardziej wpływowych krajach - taki dziś przekaz leciał w Duńskim państwowym kanale nr 1 (odpowiednik TVP).

Można mówić wiele o Tusku też jakimś moim ulubieńcem nie jest ale trzeba mu przyznać jedno wszędzie gdzie się zjawia każdy go zna i szanuje.
I tak znowu po 8 latach rządów PiS wróciliśmy na szczyty i realnie decydujemy i całej Unii.

Takie #przemyslenia

#polityka
Caracas - Siedzę sobie z kapitanem (Duńczyk) na mostku chwilę po wyjściu z portu.
Na ...

źródło: temp_file2147714975001606271

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
Jak Polakom niewiele potrzeba. Ktoś poklepie po plecach, pochwali i już w siódmym niebie. Szkoda tylko że nic z tego nie wynika, bo na razie to ślepo popieramy kraje UE mimo że na obronność wydają jakieś grosze i nie liczą się z naszymi interesami. Ciągle słyszę wychwalanie Sikorskiego jak to pięknie mówi, Tuska jak to go uważają w Unii. Tylko ciągle nie słyszę jakie konkretne korzyści ma z tego Polska albo jaki
  • Odpowiedz
@Afrobiker:

jedno się wiąże z długim

Nie. Idąc tym tokiem myślenia tiktokowiec to ważniejsze stanowisko, niż np szef europejskiej agencji kosmicznej xD
Czyli każde stanowisko, którego nie zna ogół społeczeństwa jest mniej ważne od prezentera wiadomości
  • Odpowiedz
@Caracas: Może i Tusk jest bardziej światowy, ale Kaczyński reprezentował osoby, które straciły na transformacji ustrojowej w Polsce. Tusk reprezentuje tych, którzy na transformacji zyskali. Ci, którzy po 1989 stracili są mu obojętni. Wg niego powinno tu mieć zastosowanie prawo dżungli, czyli niedostosowani są sami sobie winni i muszą wyginąć. Nie ma w Polsce polityka, który by te dwie grupy połączył. Obojętnie który będzie przy władzy to jedna z tych
  • Odpowiedz