Wpis z mikrobloga

Siedzę sobie z kapitanem (Duńczyk) na mostku chwilę po wyjściu z portu.
Na odchodne zanim zostawi mi statek żebym już prowadził go sam pyta się czy słyszałem o dzisiejszym spotkaniu w Paryżu najbardziej wpływowych krajów EU wymienia Danię (reprezentuje wszystkie kraje Skandynawskie), Włochy, Niemcy, Francję oraz Polskę.
Zapytałem się go z ciekawości skąd ma info o tych najbardziej wpływowych krajach - taki dziś przekaz leciał w Duńskim państwowym kanale nr 1 (odpowiednik TVP).

Można mówić wiele o Tusku też jakimś moim ulubieńcem nie jest ale trzeba mu przyznać jedno wszędzie gdzie się zjawia każdy go zna i szanuje.
I tak znowu po 8 latach rządów PiS wróciliśmy na szczyty i realnie decydujemy i całej Unii.

Takie #przemyslenia

#polityka
Caracas - Siedzę sobie z kapitanem (Duńczyk) na mostku chwilę po wyjściu z portu.
Na ...

źródło: temp_file2147714975001606271

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Można mówić wiele o Tusku też jakimś moim ulubieńcem nie jest ale trzeba mu przyznać jedno wszędzie gdzie się zjawia każdy go zna i szanuje.

@Caracas: A ty myślisz, że jakby nadal rządził PiS to by nas nie zaprosili na to spotkanie? Zapewne Morawiecki by pojechał i przekaz byłby taki sam.
  • Odpowiedz
jak Tusk wkupi się znowu w łaski i ucieknie do Brukseli zostawiając tu jakiegoś pionka to też będziesz tak pisał?

@Afrobiker dalej nie możesz przeżyć, że Lewandowski wyjechał na zachód grac w piłkę zamiast zostać w Ekstraklasie?
  • Odpowiedz
Zapewne Morawiecki by pojechał i przekaz byłby taki sam.

@arais_siara: Trochę się pozmieniało w Europie od kiedyś pis został oderwany od koryta, ale już wcześniej szajka karakana i pinokia była uważana za niepoważnych klaunów. Media głównego nurtu w Niemczech raczej się śmieją z pisowców, w szczególności po azylu romanowskiego u orbana
  • Odpowiedz
@Caracas: @Caracas Jejuś, jakiś koleś z małego, 5 milionowego kraju powiedział coś miłego o Polsce, a Polak z Wykopu już cały dzień uśmiechnięty chodzi. Zdradzę Ci sekret, Morawieckiego jakby rządził też by zaprosili. No chyba, że w Monachium twardo stanąłby za silniejszą opcją (USA), czego nie potrafił zrobić Donald Tusk i dlatego teraz kleci naprędce takie sojusze z Danią.
  • Odpowiedz