Aktywne Wpisy

PorkaTurbo +124
#turboobrazki z przymróżeniem oka ;-) #polska #bytom
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
Bytom, lokowany w 1254 roku, należy do najstarszych miast Górnego Śląska. Od średniowiecza pełnił funkcję granicznej warowni, a w XVII wieku ród Donnersmarcków uczynił z niego Wolne Państwo Stanowe dzięki wydobyciu srebra, ołówiu i węgila kamiennego. W latach 80. XX wieku w Bytomiu fedrowało sześć kopalń, miasto tętniło życiem, a zabytkowa architektura secesyjna i robotnicze osiedla świadczyły o dobrobycie
źródło: bytom G5x0ntmXwAA2Rug
Pobierz
dawek29 +5
Wynajmuję pokój w mieszkaniu. Wąż od pralki nie jest podłączony - trzeba wsadzać go do kibla. Wczoraj źle go wsadziłem, on musiał wylecieć I zalał mieszkanie... ja ogarnąłem dopiero, gdy sąsiad z dołu zaczął dzwonić do drzwi. Niestety u sąsiada zalało pokój, są zacieki. W sumie nie gadałem jeszcze nawet z właścicielem, bo to zdarzyło się o północy. Strasznie się stresuję. Co wy sądzicie - będę musiał bulić?
#wynajem #
#wynajem #

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzNie musisz mi tlumaczyc jak pracownicy moga naciagac pracodawce na godziny. tak zwani "sztundojebcy" to "normalne" zjawisko.
Z ciekawostek to 9 lat pracowalem w firmie gdzie odbijanie bylo wykorzystywane (za zgoda przelozonych) do nabijania normalnych godzin. Byla to forma nagrodzenia pracownika za to ze zostal po godzinach.
Ale tutaj mowimy o czyms innym. Janusz skanuje twarze pracownikow zeby wiedziec ze o konkretnej godzinie weszli na zaklad
@Przemasu:
Czy pobierasz próbki kału i krwi od pracowników?
@Rodriquez: Za zastosowanie skrotu RCP szacun. Czyli wiesz o czym rozmawiamy.
Ja natomiast pracowalem 9 lat w zakladzie gdzie takie praktyki byly stosowane po to zeby wynagrodzic pracownika. Nie
@pogodny_mis65: :DDDD
No nie wiem. Wcale u nas nie ma magazynu i magazynierzy nie pracuja. Wcale nie splywaja do nas zamowienia i wcale my nie wysylamy naszych gotowych produktow. No rzeczywiscie nie wiem o czym
@pogodny_mis65: Tu akurat różnica jest znacząca, dane biometryczne są chronione w szczególny sposób i jeżeli pracownik nie wyrazi na ich używanie zgody (a nie musi) to nie można ich wykożystać do RCP. W przypadku kart tego problemu nie ma.
@Rodriquez: Ja nie mam problemu z monitoringiem. Wyobraz sobie ze jak jezdzisz na nartach na zachodzie to przy bramkach wyswietla sie twoja facjata jak odbijasz karnet. Wtedy obsluga ma mozliwosc weryfikacji czy ty to ty (imho glupie bo skoro zaplacilem za karnet a zle
@pogodny_mis65: Ale prawnie nie możesz takich warunków stawiać, nie żartuję. Zapoznaj się z przetwarzaniem danych biometrycznych , jest sporo informacji w necie. Siedzę trochę w tym temacie i uwierz mi nie masz w tym przypadku racji. Karta, brelok - jak najbardziej.