Aktywne Wpisy

kutang__pan +26

źródło: Gl0yO6-XUAAMhsl
Pobierz
TopowyJanusz +40
Dzień Dobry! Czas wstawać i zasuwać do #kolchoz na papieroska i obowiązkowo podpisać listę przy tej okazji co by sief mógł mi odjąć minutki za moje przerwy ( ͡€ ͜ʖ ͡€).
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y
#pracbaza #januszebiznesu #januszex #praca #p-------y

źródło: temp_file3951259741639240543
Pobierz
Dla przykładu polska 2020: 355k urodzeń Polska 2024: 252k urodzeń - spadek 29%
Tymczasem taka Bielsko Biała 2020: 4400 dzieci Bielsko Biała 2024: 2500 dzieci - spadek 43% W zaledwie pięć lat !
Włocławek 2023: 1033 dzieci Włocławek 2024 767 dzieci - spadek o 26% w rok, JEDEN ROK KALENDARZOWY
Mało kto dziś wyobraża sobie jak takie miasta będą wyglądać w przyszłosci. Miasta widma bez perpsektyw, kilka aptek i dyskontów. Galerie handlowe będą świecić pustkami. Geriatria na ulicach. Część młodych od razu wyjedzie do krakowa czy warszawy. Ci którzy zostaną zrobią to potem z braku perspektyw. Praca albo urzędzie albo fabryce kurzu i azbestu.
Realny będzie scenariusz, w którym za ceną domu w powiatowym będzie można kupić co najwyżej kawalerkę 25m2 w wwa czy krk. To już się dzieje. Ci którzy chcieli mieć mieszkania na wynajem w powiatowych i z tego żyć nie będą mieli klientów, nie wojna czy rząd im przeszkodzi a zwykła demografia... Swoją drogą widzę już kwik nauczycieli, gdy okaże się, że połowa z nich nie jest nikomu potrzebna.
#przegryw #demografia #nieruchomosci #gospodarka #ekonomia
Zgadza się, Polska powiatowa nie ma żadnej przyszłości.
Lubię tenwizje, gdzie MILIONY ludzi mają się zjechać do top5... i co tam robić? Jak rynek pracy ma ich wchlonac? Na tak proste pytania NIGDY nie ma odpowiedzi... po prostu mają przyjechać i pracować i zyc, jest tutaj NIESKONCZONA ilość pracy... :))))
@PfefferWerfer: +1, to nie nasz problem że jakieś miejscowości znikną, who cares
To nie postawiłeś jednak na Bartoszyce? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To czemu się nie zjada do Szydłowca i tam sobie sklepu pootwierają i tam sobie miejsc pracy nie wygenerują?
Ty tak na poważnie? Miliony mają zjechać żeby w sklepie pracować? Po to jest ta cała gadanina o top5? Czyli nie chodzi o korporacje, centrale firm, urzędów, usługi pol-vip/VIP. Chodzi o to żeby pracować w żabce...
Yuri Yuri, ciebie o takie rzeczy nie podejrzewałem...
@del855: Bo nie chcą tam mieszkać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@jonasz68: @del855
Jeżeli trend się nie przerwie z jakiś nieprzewidywalnych wydarzeń to nie będzie żadnych pustek tylko ruiny.
Pojeździjcie po głębokiej prowinicji - świętokrzyskie lub warmińsko mazurskie. Jak wyglądają te miejscowości, miasta niepowiatowe. Zdjęcia google tego nie oddają (często są np. z 2012 - 13 r.). Do środka zapadają się piętrowe kamienice, na wioskach domy do środka i nawet jak to jest przy "centrum"
@SilesianPill: Nigdy nie stawiałem. To że mam jakieś korzenie w Prusach Wschodnich czy dostanę kiedyś bezwartościowego nierucha nie znaczy że jestem na tyle głupi żeby wiązać swoje życie z umieralnią xD Całe warmińsko-mazurskie to trup™ i im szybciej się wyludni i zarośnie puszczą i zasiedlą to bobry i łosie tym lepiej.
Tam to można pojeździć rowerkiem,
@pamareum: hehe, lubię to kucowe myślenie xD W USA mieli identycznie - c--j z interiorem, ja tam w NYC czy LA mieszkam xD Efekt? Plaga bezdomnych, niemożność wynajmu z najniższych pensji choćby pokoju. Społeczeństwo wbrew p---------u zboczeńca w muszce to system naczyń połączonych i wymieranie prowincji jest problemem wszystkich, a nie tylko prowincji.
Warmińsko-mazurskie, działka z mediami - woda z sieci, prąd, światłowód. Jakieś 7km od powiatowego nowowyremontowaną drogą z funduszu dla wioch poPGRowskich. Jeszcze w 2005 mieszkali tu ludzie xD
@LaurenceFass: @Yuri_Yslin
źródło: perla_polnocy
Pobierz