Aktywne Wpisy

wfyokyga +40
Pierogi nie dla cb
źródło: temp_file5250769884571400612
Pobierz
Niewiemja +8
Kącik do odpoczywania sobie zrobłem, dopiero nieskończony projekt ale dupe posadzić można #domowasuszarnia #ogrodnictwo
źródło: IMG_20250817_143832
Pobierz

@Shadovek: smutne to jest podniecać się zdolnościami językowymi bonżura ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja tam nikogo bronić nie chcę, ale wkleiłeś cos co ma 3-4 lata xD Czy w tedy była narracja, że Trzaskowski zna języki obce bardzo dobrze? Tego nie wiem, ale wiem za to po sobie, że już w rok poziom angielskiego może wystrzelić do góry a ja mam zajęcia tylko raz w tygodniu.
Po drugie, nawiązał jasną i zrozumiałą komunikację z drugą osobą. Odbiorca go zrozumiał bez problemu? Tak. Czy
Nic nie będzie prowadził.
Jedyne jego zadanie, to nie ułaskawiać Pisu
No tak wykop opanowali silni razem bo ktoś ciśnie bekę z typa szczegółowo analizującego jak czaskoski coś powiedział źle po angielsku. Do Choroszczy, na badania :)
@Martinjz Z tego co czytałam to najpierw tutaj był wielbiony
@TOPOLEJESTOBOWI: don't use it, you lose it.
Zresztą, kogo interesuje hiperpoprawność? Celem nauki języka obcego jest komunikacja, a nie bycie bardziej angielskim od anglików.
Pewnie gdyby na co dzień operował angielskim, zapewne te drobne błedy by znikły, a słownictwo
@non-serviam: Nie oceniaj innych swoją miarą. Jednym zależy na komunikacji, inni chcą być poprawni a polityków interesuje by coś dla siebie ugrać. Przekaz może być jednostronny więc nie muszą się komunikować
Przeanalizowałeś 7 min wywiadu żeby doczepić się dwóch źle użytych sformułowań co by zdyskredydować kandydata na prezydenta?
Typ potrafi się wysłowić, potrafi przekazać swoje myśli, potrafi się dogadać z kimś za granicy.Nikt się raczej nie będzie spuszczać jak użyje nagle jakiegoś związku frazeologicznego
@Semikemi: normalnych ludzi interesuje komunikacja z ludźmi, no chyba, że chcesz zdawać jakiś egzamin to wtedy muisz być hiper-poprawny. Inaczej będziesz dziwny.