Wpis z mikrobloga

Dzień dobry,

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie

Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie siedem lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.

Jutro (06.02.25) od godziny 18 będę odpowiadał na Wasze pytania podczas AMA.

Liczę na sporo gęstego.

#ama #ciekawostki #informacje #ciekawehistorie
ciekawehistorie - Dzień dobry,

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem...

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC

Pobierz
  • 311
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- Czy jesteś graczem?

- Na kogo planujesz zagłosować w wyborach prezydenckich?

- Czy będzie kolabo kanału "historie" z kanałem "ciekawe historie"?

- Czy będzie film o konfilkcie Rzymian z Palestyńczkami?

- Uważasz że Legionowo to polska powiatowa tak jak Otwock #pdk ?

@Bolitar: 1 - Tak. Gdy mam przepełnioną głowę to lubię grać w gry na wysokiej trudnośći. Ostatnio przeszedłem Last of us 1 i 2 w
  • Odpowiedz
Jakie zagraniczne kanały na youtube oglądasz najczęściej i czy znasz kanał oversimplified?

@marcin-kaminskiff: Chciałem napisać, ze oversimplified :D Najczęściej oglądam dużo archiwalnych filmów i mam mało przestrzeni do przyswajania treści typowo youtubowych. Oglądam dużo czystych relacji agencyjnych - na przykład konferencje Trumpa. Pełne wywiady. Pełne wypowiedzi Putina. Lubię obejrzeć czystą, pełną informację - by ocenić samemu.
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie: z którego z opublikowanych dotychczas odcinków jesteś najbardziej dumny?

Oglądam od paru lat i dalej odcinki są na niesamowicie wysokim poziomie.

Odpowiedz

@Florek10: Pytasz o ulubione dziecko :) Aktualnie chyba z Transformacji i z tego, że udało mi się porozmawiać z bezpośrednimi świadkami wydarzeń, którzy mieli na nie wpływ. Za kilka lat już ich nie będzie. Mam nadzieję, że ta seria Transformacja zostanie w obiegu na dłużej.
  • Odpowiedz
@daaw: @okoboji @m_ney Wiecie co? Ja też z chęcią poznałbym więcej szczegółów w sprawie dystrybucji "szwajcarskich" zegarków. Ale bądźmy uczciwi. Nie każmy temu człowiekowi świecić oczami za biznesy jego brata. Więzy krwi nie zobowiązują go do brania jakiejkolwiek odpowiedzialności za coś, w czym sam nie brał udziału.
  • Odpowiedz
@N331:

najciekawsze pytanie. To czemu kanały historyczne unikają histori Austri i ich odpowiedzialności za zbrojenie wojenne, ukrywanie zbrodniarzy, i posiadanie ich za bohaterów już po II wojnie światowej. Powojnie manipuluje przedstawiając historie Austri z punktu widzenia Austri, gdzie nie ma tego co robili. Zakazane Historie i Historia XX wieku otwarcie napisały, że nie będzie materiału. Nie, bo nie. Mądrzejsze nie wspominać.

Nie mogę się wypowiedzieć za innych, ale mnie historia
  • Odpowiedz
kupilem od ciebie kiedys audiobooka. Nie otrzymalem go do tej pory. Na wiadomosci ode mnie nie odpowiadales.

Odpowiedz

@twister2001: Podaj numer zamówienia lub mail, bo tak przecież nie mogę tego zweryfikować. Może być w wiadomości prywatnej.
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie: niestety najgorsze w twoich filmach jest to, że wychodzą tak rzadko

@haabero: W tym roku miałem w planach robić jeden miesięcznie. Myślę, że startując od lutego się uda. To nie jest kwestia lenistwa, ale po prostu pracując nad jakimś tematem muszę go sam zrozumieć. Wejść na dość duży poziom detali. To zajmuje czas.
  • Odpowiedz
Wydaje mi się, że tych AMA to na kanale jest niewiele mniej od innych treści (chodzi mi o ten drugi kanał). Widziałem też, że bywałeś na podcastach gdzie sporo o sobie powiedziałeś.

Serio jeszcze trzeba robić AMA?

Odpowiedz

@Protectorx: Nigdy nie odpowiadalem na pytania widzów. Dziennikarz nie zapyta o to samo.
  • Odpowiedz