Aktywne Wpisy

JakDorobic_com +128
#rozdajo z okazji zbliżającego się święta konsumpcjonizmu, czyli Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: Rozdajo JakDorobic (1)
Pobierz
chandler-bing +271
Tak samo kisnę jak widzę typów stojących w godzinnych kolejkach do Manikana czy innych "fancy" naleśnikarni w Warszawie.
źródło: Screenshot 2025-11-14 at 09.31.25
Pobierz

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie
Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie siedem lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.
Jutro (06.02.25) od godziny 18 będę odpowiadał na Wasze pytania podczas AMA.
Liczę na sporo gęstego.
#ama #ciekawostki #informacje #ciekawehistorie
źródło: Fmr4UWwXwAIRETC
PobierzPytania:
1. Czy zrobisz kiedyś serię o rodzimych oligarchach w 1918-1939 / PRL / post 90 lata?
2. Czy planujesz serię o UB/Milicji/Służbach? (czy zbyt grząski temat?)
3. Kiedy seria o Covidzie? (już się sporo wyjaśniło...
1. Można liczyć na jakieś filmy na temat amerykańskiego imperializmu np. o różnego rodzaju operacjach zmiany reżimu przeprowadzanych przez CIA, operacjach takich jak Gladio(tu szczególnie bym chciał zobaczyć porządny szczegółowy film o niej po Polsku), Sunrise, Concord itp.
2. Czy czytałeś może książkę "The Jakarta Method" i jeśli tak to co o niej sądzisz?