Wpis z mikrobloga

Dzień dobry,

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem i autorem kanału historyczno - społecznego: CiekaweHistorie

Nigdy nie robiłem q&a a jeśli je robić to w miejscu gdzie wszystko się zaczęło. Prawie dokładnie siedem lat temu (styczeń 2018) dzięki wykopowi mój pierwszy film "Głos Hitlera" zdobył duży zasięg, co dało mi niezbędną motywację do robienia następnych filmów.

Jutro (06.02.25) od godziny 18 będę odpowiadał na Wasze pytania podczas AMA.

Liczę na sporo gęstego.

#ama #ciekawostki #informacje #ciekawehistorie
ciekawehistorie - Dzień dobry,

Nazywam się Tomasz Czukiewski. Jestem dziennikarzem...

źródło: Fmr4UWwXwAIRETC

Pobierz
  • 311
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ciekawehistorie: Dziękuje za wszystkie filmy i audiobooki! Niesamowity nakład pracy, zaangażowania, determinacji i talentu, czysty podziw :)

Pytania:
1. Czy zrobisz kiedyś serię o rodzimych oligarchach w 1918-1939 / PRL / post 90 lata?
2. Czy planujesz serię o UB/Milicji/Służbach? (czy zbyt grząski temat?)
3. Kiedy seria o Covidzie? (już się sporo wyjaśniło...
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie:

1. Można liczyć na jakieś filmy na temat amerykańskiego imperializmu np. o różnego rodzaju operacjach zmiany reżimu przeprowadzanych przez CIA, operacjach takich jak Gladio(tu szczególnie bym chciał zobaczyć porządny szczegółowy film o niej po Polsku), Sunrise, Concord itp.
2. Czy czytałeś może książkę "The Jakarta Method" i jeśli tak to co o niej sądzisz?
  • Odpowiedz
Bez wątpienia najbardziej czekam na Twoje odcinki. Jest sporo ciekawych twórców, ale twoje filmiki bez wyjątku są ciekawe od początku do końca.
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie: zrobiłeś najlepszy kanał na polskim YT. A pytanie bym miał o więcej szczegółów obrony lotniska na Ukrainie podczas 1 dnia wojny i podrzucam temat na kolejny odcinek: autostrady w Iraku, budowlanka w Libii wykonywana w latach 80 przez polskie firmy. Jest tam masa ciekawych historii o ludziach, którzy pędzili bimber w meczetach itp. Jest szansa z kimś jeszcze porozmawiać (Waldemar Kozłowski)
  • Odpowiedz
@ciekawehistorie: zdecydowanie jeden z najciekawszych kanałów. Seria o nowej rodzącej się RP, Solidarnośi, Wałęsie, okrągłym stole powinna być puszczana w szkole na lekcjach. Po przesłuchaniu 4 odcinków więcej się dowiedziałem niż przez całe lata w szkole. Seria o Titanicu również fascynująca.
  • Odpowiedz