Wpis z mikrobloga

@Kopytnik_1: Przede wszystkim to mąż nie powinien się absolutnie nigdy prosić nawet o takie rzeczy. Dla normalnych kobiet nie pasożytów to jest normalne, że dzielisz koszty życia między 2 osoby jeśli żyjcie we dwoje.
  • Odpowiedz
Moja to by chyba z krzesła spadła jak bym jej powiedział że ma mi przelewać na konto co miesiąc połowę za czynsz xD

@zboinek: Cóż ci mogę napisać ziomek, taką sobie wybrałeś taką masz. Normalny zdrowy związek nie polega na tym, że mężczyzna jest bankomatem bo jak sama nazwa wskazuje związek robicie coś razem.
  • Odpowiedz
@Kopytnik_1: dlatego Polka poszła w p---u, bo przeszkadzało jej, że jednak wolę pracować w nocy w ciszy, chyba jestem tym co w memach "po tygodniu się rozwiódł" - w sumie tak (nie po tygodniu a po 6 miesiącach)
  • Odpowiedz
  • 10
ludzie żyjący ze sobą nie mający intercyzy mają osobne konta?

@Reanef Może tak być. Ja tak mam. Nie było nigdy jakiegoś bodźca do założenia wspólnego konta. Rzeczy opłacamy z własnych kont bez jakiejś refleksji, kto za co czy kto tym razem płaci, bo traktujemy pieniądze w małżeństwie jako wspólne. Więc wszystko jedno z czyjego konta pójdzie.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: koszty standardowego zycia 2 plus 2 to powiedzmy 12 tysięcy, z czego czynsz to 4.Co mam wolac przelew na konto co miesiąc od żony czy zeby poszła kupic jedzenie.Taki podział to jak parka razem zamieszka a nie po ślubie z dziecmi.
  • Odpowiedz